True Lies

Σα10182014

Last update08:54:00 μμ

Back ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ

25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ

  • PDF

Τα παιδιά των διαζευγμένων οικογενειών λόγω διαζυγίων, συχνά στερούνται τον ενα γονέα (συνήθως τον πατέρα) λόγω ασυνενοησίας των ενηλικων γονιών για ισότιμη επικοινωνία...Η μη ισότιμη επικοινωνία είναι συχνά υπεύθυνη για το σύνδρομο της Γονικής Αποξένωσης (PAS) η αλλιώς Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης. Αυριο , είναι η παγκόσμια μέρα της γονικής αποξένωσης και γίνονται Πανευρωπαικά , πολλές ακτιβιστικές συγκεντρώσεις , με την Ελλάδα να συμμετάχει ενεργά , με δράση στη Θεσσαλονίκη...

Ο μελλοντικός κοινωνικός ιστός , κινδυνεύει άμεσα απο τα φαινόμενα στερησης των γονιών στο να  βλέπουν τα παιδιά τους και άσχετα αν μας αφορά άμεσα το φαινόμενο η όχι, η πραγματικότητα των συνεχως αυξανόμενων διαζυγίων , τοποθετει το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης, σαν υπαριθμον ενα κίνδυνο για την υγεία τα αυριανου αυτου κοινωνικού ιστού και μας αφορά όλους...

 

Ο ΣΥΓΑΠΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ), συμμετέχει με την παρουσία του στη θεσαλονικη, στην αυριανή παγκόσμια ημέρα Γονικής Αποξένωσης με ακτιβιστική δράση, παράλληλα με τους Συλλόγους της Πορτογαλίας και του Βελγίου σε παράλληλες εκδηλώσεις των ανίιστοιχων Συλλογων σε αυτές τις χώρες.Παραθέτουμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΓΑΠΑ, για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην αυριανή ημέρα PAS :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΓΑΠΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποξένωσης (25 Απριλίου) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην παραλιακή οδό του Κέντρου της Θεσσαλονίκης, Λεωφόρο Νίκης 45, στο ύψος του FLOCAFE, στις 1μμ.
Με πανώ, συνθήματα και φωνητικά, θα κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για την καταστροφή της αποξένωσης των παιδιών μετά το διαζύγιο που προκαλείται από τα δικαστήρια.

Οι πολιτικοί δεν θέλησαν να επιλύσουν το πρόβλημα και οι φορείς αδιαφορούν για τα χιλιάδες παιδιά που εξαναγκάζονται να χάσουν τον πατέρα και το πρότυπό του με αποτέλεσμα να υπάρχουν άνθρωποι δίχως προσωπικότητα, με σύγκρουση συναισθημάτων, με κατάθλιψη, με αυτοκτονικές τάσεις, με παραβατική συμπεριφορά και οικονομικά προβλήματα. Ποτέ, κανείς δεν έσκυψε στα προβλήματα αυτού του είδους της οικογένειας παρόλο που υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαζευγμένα ζευγάρια. Οι δάσκαλοι, οι ειδικοί, οι δικαστικοί, οι νομικοί, οι ψυχίατροι, οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν γνωρίζουν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά το διαζύγιο και τις τραγικές συνέπειες στα παιδιά.

Κοινωνικές υπηρεσίες και οικογενειακά δικαστήρια είναι ανύπαρκτα στη χώρα μας. Με τα δεδομένα αυτά και τους ανυπεράσπιστους γονείς και παιδιά, δεν μπορεί να προκύψει πολιτική προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεν μπορεί να προκύψει οικονομική ανάπτυξη με λαβωμένους ανθρώπους που έχουν άλυτα τα οικογενειακά προβλήματα. Η χώρα μας έχει ανάγκη από ανθρώπους ισορροπημένους και άρχοντες που να ενδιαφέρονται γ'αυτούς για να προοδεύσει.
Για τους λόγους αυτούς, καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να δράσουν και να έλθουν μαζικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης 25 Απριλίου ως διαμαρτυρία κατά της γονικής αποξένωσης.

Από το ΔΣ του ΣΥΓΑΠΑ - ΕΚΚ

Διαβάστε σχετικά

1- ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

2- ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ INTERNATIONAL OBSERVATORY FOR ALIENATΙΟΝ

3-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΓΑΠΑ