True Lies

Κυ04032016

Last update10:32:47 πμ

Back ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΣ Σχόλια πτερόεντα

Σχόλια πτερόεντα

Η πρόσφατη πολιτική πραγματικότητα μέσα απο μερικά σχόλια...

 


γράφει ο Μπαγασάκος γιά τα Αληθινά Ψέματα

Φοροαποφυγή - Φοροκλοπή, κλοπή του ιδρώτα μας

Η παρούσα συγκυρία επιβάλει το "κλείδωμα", την νομική κατοχύρωση της κάθε μιάς από τις υποθέσεις οικονομικού ελέγχου των υπόλογων φυσικών ή νομικών προσώπων, έτσι ώστε το ελληνικό δημόσιο να κατοχυρωθεί απέναντι σε ενδεχόμενο άνοιγμα λογαριασμών μαύρου ελληνικού χρήματος σε τράπεζες του εξωτερικού και λεηλασία αυτού από τους "πιστωτές". Αυτά είναι κλοπιμαία από την ζωντανή εργασία του ελληνικού λαού και πρέπει να περιέλθουν πρώτα στην κατοχή του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να αναδιανεμηθούν στις τρέχουσες αδήριτες ανάγκες, όπως υγεία, καταβολή οφειλομένων του δημοσίου σε ΦΠΑ και άλλες οφειλές, συντάξεις κοινωνική μέριμνα, μη εξαιρουμένης της καταβολής ενός τμήματος για την εξυπηρέτηση του εθνικού χρέους.

Εδώ σε θέλω Άδωνα να περπατάς στα κάρβουνα

Τα δυσβάστακτα μέτρα του μνημονίου έχουν και μιά άλλη στόχευση πέραν της εκπτώχυνσης του ελληνικού λαού. Ειναι ένας εφικτός τρόπος γιά να ξαναβγούν στην πραγματική οικονομία, χρήματα που αποκτήθηκαν με χρηματισμό, διαφθορά, κλοπή ΦΠΑ και άλλες ελληνικές ευρεσιτεχνίες, από αυτά τα νοικοκυριά τα οποία, ενώ δήλωναν χίλια ευρώ τον μήνα έσοδα στην εφορία, αποθησαύριζαν πολλαπλάσια, μοιράζοντάς τα σε λογαριασμούς κάθε μέλους της οικογένειας και όσα πλέον δέν "καμουφλάρονταν" τα παραχώνανε σε κρύπτες, που ούτε δεξιοτέχνες ριφιφήδες δεν θα εύρισκαν. Αυτά λοιπόν τα χρήματα κρατάνε νεκροζώντανη την ελληνική οικονομία και επιτρέπουν την επιβίωση σε μιά κοινωνία με τόσους ανέργους, τόσους χομηλόμισθους και τιμές Στοκχόλμης.
Βέβαια όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Στους επόμενους μήνες, που το ελάχιστο εναπομείναν "λίπος" θα αποτελεί την παρακαταθήκη ασφαλείας γιά πάρα πολλά νοικοκυριά, θα φανούν τα πρώτα σημάδια αληθινής απόγνωσης στην αγορά και τα συσσίτια θα κλείσουν μέχρι και τα σουβλατζίδικα. Εδώ σε θέλω Άδωνα να περπατάς στα κάρβουνα!!

Cui bono - Ποιός ωφελείται;

Ποιόν ωφελεί άραγε η αργή και βασανιστική διολίσθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατηφόρα της ύφεσης που δρομολογήθηκε από την τερατώδη αύξηση της παραγωγής στις χώρες που ονομάζονται "αναδυόμενες οικονομίες" αντί του ορθού"ανηλεείς οικονομίες"(γιά τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες); Ποιός ωφελείται από τον γερμανικό οικονομικό βούρδουλα που μαστιγώνει όλη την Ευρώπη, αρχής γενομένης από τον ατίθασσο νότο; Ποιός ωφελείται από την αποδόμηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χάριν της δημοσιονομικής πειθαρχίας των χωρών-μελών, έναντι ενός αποχαλινωμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος και μιάς κεντρικής, άτεγκτης οικονομικής πολιτικής, που θεωρεί την εκτύπωση χρήματος και την εξ΄αυτού μικρή αύξηση του πληθωρισμού κολάσιμο αμάρτημα; Ποιόν ωφελεί η ανάσχεση της ευρωπαϊκής παραγωγικής μηχανής και η διολίσθηση των ευρωπαϊκών οικονομιών και του ευρώ σε συνθήκες ασφυξίας; Όταν η Εγκληματολογία διερευνά μιά εγκληματική πράξη, το πρώτο που ψάχνει είναι: cui bono

Που θα πάν', στου μαντρί θα 'ρθουν, τα σκιάζ' ου λύκους

Μετά τις κενές περιεχομένου διθυραμβικές δηλώσεις του Σαμαρά γιά τα 52 δις ευρώ, που καλείται η ελληνική οικονομία να αποπληρώσει στο πολλαπλάσιο τα επόμενα χρόνια, πρίν ακόμα σβήσουν τα πλάνα των θριαμβολογιών από της οθόνες, άρχισαν τα όργανα. Η ομοθυμαδόν καταγγελλία του Καμένου από τα δεξιόστροφα στελέχη των ΑνΕλλ και η ταυτόχρονη αποχώρησή τους, έγινε μόλις κατάλαβαν οτι τα κελεύσματα του Χρύσανθου προς την μεριά τους είχαν αποκτήσει το ειδικό βάρος της εκλογιμότητας και κυριώτερα της "αντιπαροχής" ενός κυβερνητικού πόστου. Γνώστης της εσωκοματικής ίντριγκας από την εποχή της ανανεωτικής αριστεράς, έχοντας διακρίσεις στο παλμαρές του, που ο Τατσόπουλος ούτε στα πιό υγρά του όνειρα δεν μπορεί να φαντασιωθεί, εξύφανε τον ιστό της παλινόστησης των ασώτων. Που θα πάν', στου μαντρί θα 'ρθουν, τα σκιάζ' ου λύκους. Τάδε έφη Βαγγελλιώ.Η συνέχεια επί της οθόνης: Πολιτικό ξεκατίνιασμα με ενάμισυ εκτμ. ανέργους κοινωνικά εγκλωβισμένους;;

Το συμπέρασμα: 1ον Ζούν αλλού (φαν παρκ) 2ον Ειναι κυνικοί 3ον Ειναι κοινωνικά ανάλγητοι, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες τους.

Αν η καταγγελία του φορολογικού νομοσχεδίου ειναι λαϊκισμός τότε είμαστε όλοι λαϊκιστές

Το "νέο" πολυδιαφημισμένο φορολογικό νομοσχέδιο που θα είναι λέει τόσο δίκαιο, ώστε να αποτελεί κίνητρο γιά τους φορολογούμενους, να μήν κλέβουν το κράτος, που έχει απογυμνωθεί από αντιφατικές διατάξεις και θα επιβαρύνει ακριβοδίκαια τις κοινωνικές τάξεις, συνεχίζει επίμονα να φορολογεί τα παιδιά. Το "πόνημα" αυτό των πραφρόνων εγκεφάλων, ανεξαρτήτως ποιάς τρόϊκας σύλληψη είναι, εσωτερικού ή εξωτερικού, εκλαμβάνει τα παιδιά σαν μιά πολυτέλεια που επιτρέπει ο ευκατάστατος πολίτης στον εαυτό του. Με τον ίδιο τρόπο που καπνίζει πούρα Αβάνας, πίνει "σπέσιαλ" ουίσκι Σκωτίας, οδηγεί ακριβό κάμπριο Γερμανίας, τρώει τυριά Γαλλίας και χαβιάρι Ρωσίας, με τον ίδιο τρόπο ανατρέφει παιδιά Ελλάδας!!

Φρίξτε: Οικογένεια με 25000 ευρώ τον χρόνο, με το νέο φοροληστρικό νομοσχέδιο και με το επίδομα τέκνων ο παραπάνω φόρος που θα πληρώσει ο υπόχρεος θα είναι: Άτεκνος +130€ , με ένα παιδί +170€ , με δύο παιδιά +230€ , με τρια παιδιά +438€ και πάει λέγοντας. 16/12/12 από την εκπομπή του Αυτιά στον Σκάϊ. Ας το διαψεύσει η κυβένηση. Ένα πουλμανάκι ειδικοί Ρωμανιάδες, Σωπασήδες, έμπειροι στα θέματά τους, δεν το διέψευσαν. Συμπέρασμα: όποιος έχει διαφορετική άποψη απο την His masters voice κυβέρνηση είναι λαϊκιστής.

Ερώτηση κρίσεως

Ερώτηση κρίσεως:Η δόση "μαμούθ" εγκρίθηκε στις 12/12 μετά βαΐων και κλάδων. Κάποια μέρα, επαναλαμβάνω, κάποα μέρα θα εκταμιευθεί. Μέχρι τότε, τρέχουν άραγε οι τόκοι ή οι τόκοι ξεκινούν με την εκταμίευση. Γιατί αν συμβαίνει το πρώτο, θα ήθελα και εγώ ένα τέτοιο "μαγαζί", να κρατάει τα λεφτά στα ταμεία του, αλλά να εισπράττει τους τόκους. ποιός θα μας το απαντήσει;;

Ο Μπαγασάκος γιά τα Αληθινά Ψέματα