True Lies

Σα09202014

Last update07:19:02 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μνημόνια θα καταδικαστούν ποινικά στα δικαστήρια της Ευρώπης (video)

Τα μνημόνια θα καταδικαστούν ποινικά στα δικαστήρια της Ευρώπης (video)

Ένα καταγγελτικό γερμανικό video με υποτίτλους κυκλοφορεί και ουσιαστικά ανοίγει το κεφάλαιο με θέμα την ποινική διάσταση των μνημονίων, δημιουργώντας το ερώτημα αν υπάρχει το αδίκημα της “παράβασης καθήκοντος” αλλά και άλλων αδικημάτων. Το video έχει τίτλο: Το δράμα «διάσωση» σε τέσσερις πράξεις.

 


Ας δούμε τα δεδομένα που χρήζουν διερεύνησης: Η κάθε δόση που δίνεται σε χώρα του μνημονίου είναι τμήμα ενός μηχανισμού που αποκαλείται ανακεφαλαιοποίηση και άφορα τις ιδιωτικές εταιρείες (τράπεζες). Για την λήψη αυτής πληρώνουν αθώοι πολίτες με σειρές μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες της τρόικας. Για αυτήν την δόση συνεργούν στην λήψη των αποφασεων φορείς εξουσίας και εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλοι υποστηρίζουν.

Αδίκημα πρωτο: Σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος (τοπικού και ευρωπαϊκού) κατά συρροή. Παράβαση καθήκοντος (;) και τέλεση πράξεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών (τραπεζών) με εκατομμύρια θύματα.

Αφού όλη η μεθόδευση αφορά την κρίση του ευρώ είναι προς διερεύνηση αν υπάρχει και διαίρεση-διακριση με εθνικά κριτήρια σε μια Ευρώπη που δεν επιτρέπεται καμιά διάκριση.

Αδίκημα επαναλαμβανόμενο ανά δίμηνο σε κάθε δόση και χώρα των μνημονίου με θύματα απλούς πολίτες και επιχειρήσεις και ευνοημένους τους μετόχους και ιδιοκτήτες των τραπεζών. Αδίκημα με άμεσους δράστες αυτουργούς και ηθικούς αυτουργούς.

Ακόμη και αν αυτή η “μεθόδευση” αφορά την σταθερότητα του νομίσματος, η τέλεση αδικήματος ή διάκρισης για προληπτικούς λόγους (ευστάθεια του συστήματος, σταθερότητα του ευρώ, παραμονή των χωρών στην ευρωζώνη ανάσχεση της κρίσης) δεν ακυρώνει την ύπαρξη αδικήματος, αν και αυτό το σκεπτικό ή “αιτιάσεις” θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθουν ως ελαφρυντικά σε δίκη.

Εκτός από διάκριση με εθνικά χαρακτηριστικά και παράβαση καθήκοντος σε διάφορα σημεία της εγχώριας και ευρωπαϊκής πολιτικής ιεραρχίας, πρέπει να αναζητηθεί αν κάποιοι γνώριζαν και έκρυψαν ότι τα μνημόνια στοχεύουν στην ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών. Αν συμβαίνει αυτό θα βαρύνονται και για απιστία σε βάρος του δημοσίου και άλλα αδικήματα

Το μόνο που χρειάζεται στις ευρωπαϊκές μας χώρες είναι εισαγγελείς από όλο τον νότο σε κοινή συντονισμένη δράση.

Με μαρτυρίες ειδικών από όλο τον κόσμο και ανακρίσεις για την πορεία των χρημάτων των διασώσεων, για την μεθόδευση, για τις διακρίσεις. Ίσως τα μνημόνια να μπορούν να πέσουν με ποινικά μέσα στα δικαστήρια της Ευρώπης και να καταδικαστούν ιστορικά οι δράστες-αυτουργοί και οι ηθικοί αυτουργοί παντού. Ίσως σε δεύτερο χρόνο να μπορούν να εγερθούν αποζημιώσεις Ευρωπαίων πολιτών και ΝΠΔΔ σε βάρος φορέων και νομικών προσώπων (ΕΚΤ, eurogroup, κεντρικών τραπεζών, κεντρικών- τοπικών φορέων εξουσίας, Ιδιωτικών τραπεζών) .

Η λογική και το περί δίκαιου αίσθημα λέει ότι τα μνημόνια θα καταδικαστούν ποινικά στα δικαστήρια της Ευρώπης και πολιτικά παντού εφόσον διεξαχθεί σοβαρή έρευνα. Η σοβαρή έρευνα και οι ποινικοποίηση της όλης μεθόδευσης είναι ικανή και απαραίτητη συνθήκη για την ιδεολογική στροφή και την ανακατάληψη της Ευρώπης από τους ανθρωπιστές

Τυχών οφέλη που προέκυψαν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα από την τέλεση αδικημάτων θα πρέπει να επιστραφούν εντόκως στο δημόσιο και από εκεί στους παθόντες.

Το ειδαμε ΕΔΩ