True Lies

Δε09222014

Last update08:54:00 μμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΑΠ: Δεν φαντάζεστε τι βράβευσε ο άνθρωπος!

ΓΑΠ: Δεν φαντάζεστε τι βράβευσε ο άνθρωπος!

Αναμφίβολα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εκτός από έναν άνθρωπο καινοτόμο και ανατρεπτικό, είναι ένας άνθρωπος που τραβάει σχεδόν καθημερινά τα “φώτα” της δημοσιότητας παγκοσμίως, προσφέροντας συγκίνηση σε ανθρώπους ανά τον κόσμο, μετατρέποντας κάτι που πολλοί θεωρούν “πεζό” σε βραβευμένο επίτευγμα, άσχετα αν εμείς οι συμπατριώτες του τον έχουμε ολίγον … στην απ’ έξω. Ίσως και χωρίς να φταίμε…
Αυτή τη φορά ο ΓΑΠ, απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη, καθώς, με την ιδιότητά του ως μέλος της Επιτροπής του Global+5 αποφάσισε σε ποιον θα απονεμηθεί το ομώνυμο βραβείο καινοτομίας, του οποίου πλέον ο κάτοχος είναι μία ινδική μη κυβερνητική οργάνωση, η Gram Vikas, η οποία ειδικεύεται στην … εγκατάσταση τουαλετών και στην πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό στις αγροτικές ζώνες της Ινδίας.

Η εν λόγω επιτροπή, μεταξύ άλλων, αποτελούνταν από τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί, τον οικονομολόγο Ζακ Αταλί, καθώς, βεβαίως, και από τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης!

Για την ιστορία πάντως, ο ιδρυτής της Gram Vikas, ο Τζο Μαντιάτ, κατά την απονομή του βραβείου δήλωσε ότι «πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από νερό και τουαλέτες, πρόκειται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ πρόσθεσε ότι αισθάνεται «έκπληκτος και συγκινημένος» επειδή κάτι τόσο πεζό όσο οι τουαλέτες «μπορεί να οδηγήσουν σε μια βράβευση».

ΠΗΓΗ