True Lies

Δε09222014

Last update08:54:00 μμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ Συλλήψεις και Παζάρια!

Συλλήψεις και Παζάρια!

Ένα χοντρό παζάρι με “πινελιές”… φιλμ νουάρ εξελίσσεται από χθες το βράδυ με δυο κορυφαίους – των κορυφαίων – Έλληνες επιχειρηματίες που ενώ μέχρι πρόσφατα κινούσαν τα νήματα πίσω από την κουίντα του εγχώριου πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι, βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

 

Κάποιες πηγές έλεγαν χθες πως η σύλληψη του ενός, τουλάχιστον, από τους δυο είναι ζήτημα ωρών. Το “παζάρι” έγκειται όχι στο να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλά στο πως θα εκτεθούν λιγότερο στα μάτια της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει πολιτικό και οικονομικό τσουνάμι , αφού και οι δυο απασχολούσαν – και απασχολούν- συχνά πυκνά την επικαιρότητα. Ο ένας από τους δυο φερόμενους υπό σύλληψη, οικονομικούς μέχρι πρότινος κολοσσούς, είχε μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν εμπλακεί και με μεγάλη ποδοσφαιρική ΠΑΕ, ενώ φαίνεται πως χρησιμοποιεί ως ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο την διασύνδεση του, με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, που βρίσκονται σε θέσεις  ”κλειδιά” ακόμη και σήμερα.

Ο ίδιος παράγοντας είχε πρόσφατα έρθει σε ρήξη και με την πολιτική ηγεσία άλλου κράτους – μέλους της Ε. Ε. από την οποία είχε δημόσια κατηγορηθεί. Οι καλά γνωρίζοντες συνδέουν αυτήν την εξελισσόμενη επιχείρηση “καθαρά χέρια”, με την επίθεση μεγάλων Αμερικανικών και Γερμανικών ΜΜΕ στα “παραδοσιακά οικονομικά τζάκια της Ελλάδας” καθώς και με την πρόσφατη κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με το Mega Channel… Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και οι επιπτώσεις τους απρόβλεπτες…

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

ΠΗΓΗ