True Lies

Σα10182014

Last update08:54:00 μμ

Back ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΙΟΥΜΟΡ Χτες το βράδυ στην ταβέρνα

Χτες το βράδυ στην ταβέρνα

Στην ταβέρνα «Ο Βασίλης» βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Τετάρτης μαζί με 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ωραία παρέα. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σκεπτικός, καθισμένος στη γωνιά του μελαγχολικός, γέμιζε το ποτηράκι και το έπινε, και σκεπτότανε πώς ήταν και πώς έγινε.

 Σύμφωνα με το ταβερνιακό ρεπορτάζ και τον Βρασίδα τον σερβιτόρο, ο Αντώνης Σαμαράς είπε «Δεν θα αφήσουμε πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να εξουσιάζουν την πολιτική ζωή του τόπου» αλλά μετά θυμήθηκε πως αυτό το είχε πει το 2004 ο Κώστας Καραμανλής που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, αλλά οι νταβατζήδες και οι συντεχνίες είναι ακόμα στη θέση τους, ενώ κάποιοι νταβατζήδες είναι κολλητοί του Αντώνη Σαμαρά και απειλούν δημοσιογράφους γιατί ο Σαμαράς τους έχει τάξει τον ΟΠΑΠ και αυτοί φοβούνται μην τον χάσουν και πέσει στα χέρια κάποιου άλλου νταβατζή.

Για να εμψυχώσει τους βουλευτές του –που κοιτούσαν περίλυποι τα σαγανάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες-, ο Αντώνης Σαμαράς τους είπε πως «αν βγάλουμε τον Ιούνιο, τα περάσαμε τα δύσκολα, και από τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε».

Αυτή η βαρυσήμαντη φράση του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε τρελό κέφι στην ομήγυρη και οι παραγγελίες για μεζέδες άρχισαν να πέφτουν βροχή, ενώ ο Φαήλος Κρανιδιώτης τραγούδησε –με το μαχαίρι στα δόντια- τα «Δώδεκα Ευζωνάκια», με τον στίχο «Βοήθα Άη Γιώργη, βοήθα Παναγιά, να πάρουμε την Πόλη Παναγιά μου και την Αγιά Σοφιά»..

Μόλις κόπασαν οι πανηγυρισμοί, ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε στους βουλευτές και στον ταβερνιάρη πως ήρθε στον ύπνο του η Παναγία και του είπε πως οι μήνες μέχρι τον Ιούνιο είναι πολύ κρίσιμοι αλλά μετά οι Έλληνες το ρίχνουν στα μπάνια και τα beach party και θα ξεχάσουν πως δεν έχουν μία, ενώ το καλοκαίρι μεγαλώνει και η μέρα, οπότε δεν θα τους πειράζει που θα τους έχουν κόψει το ρεύμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ακόμα πως σε συνομιλία που είχε με τον Θεό, ο Θεός του είπε πως είναι πολύ κρίσιμο για την κυβέρνηση το διάστημα μέχρι τις 18 Μαρτίου επειδή μετά την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Μεγάλη Σαρακοστή και θα μπορεί η κυβέρνηση να πείσει τους Έλληνες να νηστέψουν, ώστε να μην καταλαβαίνουν πως δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν κρέας και να τρέφονται με μολόχες και τσουκνίδες.

Πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει από την ταβέρνα, έδωσε μερικές συμβουλές στον ταβερνιάρη, αφού ο Αντώνης Σαμαράς, πριν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, είχε πιτσαρία στη Βοστόνη.

ΠΗΓΗ Πιτσιρίκος