True Lies

Δε11052012

Last update02:01:07 μμ

Back ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα παιδιά ενός ανώτερου θεού

Τα παιδιά ενός ανώτερου θεού

  • PDF

Πριν λίγες μέρες, στο δελτίο των 8 (του Mega) πληροφορηθήκαμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική (καταστρατήγηση της αρχής της ισότητας των πολιτών) την εξαίρεση των συνταξιούχων υπαλλήλων της Βουλής από τις περικοπές που προβλέπουν τα μνημονιακά μέτρα σε όλες τις συντάξεις. Αλλά αμέσως μετά μεταδόθηκε δήλωση από το Υπουργείο των Οικονομικών που διέψευδε το Ε.Σ., λέγοντας μάλιστα ότι παρανοήθηκε εκ μέρους των δικαστών ο νόμος, ο οποίος προβλέπει το ακριβώς αντίθετο: ότι, δηλαδή, σύμφωνα με τον καινούριο κανονισμό της Βουλής, όσοι υπάλληλοι θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από το 2011 και μετά υφίστανται κανονικά όλες τις σχετικές περικοπές όπως όλοι οι άλλοι.


Η διάψευση του υπουργείου επιβεβαιώνει φυσικά την επισήμανση του Ε.Σ. Διότι οι προ του 2011 συνταξιούχοι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις παχυλότατες συντάξεις τους ανενόχλητοι. Μόνον αυτοί εξ όλων των υπαλλήλων του δημοσίου, και παρά πάσαν έννοια δικαίου βεβαίως.

Τρία πράγματα εντυπωσιάζουν από τα παραπάνω: Πρώτον, η συνεχιζόμενη  απαράδεκτη όσο και κραυγαλέα ευνοϊκή μεταχείριση των υπαλλήλων της Βουλής εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεύτερον, το θράσος του κυβερνητικού αξιωματούχου να διαψεύσει τους δικαστές του Ε.Σ. και να ισχυρισθεί ότι τάχα δεν κατάλαβαν σωστά τον νόμο. Και, τρίτον, η ασχολίαστη από τους παρουσιαστές του δελτίου μετάδοση αυτής της απίστευτης είδησης και διάψευσης. Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε, θα σκέφθηκαν. Ωραία ενημέρωση!

 

του Τάσου Νικολαΐδη

ΠΗΓΗ PROTAGON.GR