True Lies

Σα10182014

Last update08:54:00 μμ

Back ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ Σίδνεϊ - Χανιά με το ...ταξί του εξαδέρφου!

Σίδνεϊ - Χανιά με το ...ταξί του εξαδέρφου!

Τον έψαχνε απεγνωσμένα από την Αυστραλία και τον εντόπισε μετά από χρόνια μέσα σε ένα ταξί στην Κρήτη! Όσο ασυνήθιστη και περίεργη κι αν φαίνεται αυτή η είδηση, είναι άκρως αληθινή...

Η Γαβριέλλα Λόρντ (Gabrielle Lord) τηλεφώνησε τo 1981 στο τηλεφωνικό κέντρο των Χανίων από την Αθήνα, ψάχνοντας για κάποιο μακρινό ενενηντάρη συγγενή της, που ήξερε τον προπάππου της Κωνσταντίνο Κουκουσάκη, ο οποίος το 1866 με το Αγγλικό ατμόπλοιο "Galatea" έφθασε στην Αυστραλία.

Ήλπιζε ότι ο μόνος εν ζωή ξάδερφος της ζούσε ακόμη στο χωριό Τσικαλαριά Κισάμου. Ο τηλεφωνητής του κέντρου στα Χανιά φαίνεται να ήξερε τον μακρινό θείο της, με λύπη της απαντά. "καπούτ, καπούτ 40 ντέις" ότι δηλαδή είχε πεθάνει πριν 40 μέρες.

Η Γαβριέλλα αν και απογοητευμένη που δεν πρόφθασε να γνωρίσει τον θείο της, αποφάσισε να επισκεφτεί και να γνωρίσει από κοντά το χωριό του προπάππου της Κωνσταντίνου Κουκουσάκη. Από τα Χανιά με ταξί αναχωρεί για τα Τσικαλαριά. Ο περίεργος ταξιτζής με σπασμένα αγγλικά την ρωτάει γιατί πάει στα Τσικαλαριά και αυτή του εξηγεί ότι ο προπάππους της Κων/νος Κουκουσάκης ήταν από αυτό το χωριό. Κουκουσάκης; Κουκουσάκης είπες; Φρενάρει απότομα, σταματά στην άκρη του δρόμου και χαρούμενος της λέει: "Φίλησέ με είμαστε ξαδέλφια. Η μάνα μου πριν παντρευτεί ήταν Κουκουσάκη". Αλήθεια τι σύμπτωση ! Βουνό με βουνό δεν σμίγει όπως λέει η παροιμία.
ΠΗΓΗ