True Lies

Σα10182014

Last update08:54:00 μμ

Back ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΣ Δοξα σοι ο Θεός, ή Βόηθα Παναγιά;

Δοξα σοι ο Θεός, ή Βόηθα Παναγιά;

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες στις οποίες επιδίδονται οι θιασώτες της δανειοεπιληπτικής λύσης της ελληνικής "κρίσης", να  απαξιώσουν κάθε διαφορετική φωνή, κάθε διαφορετικό  προσανατολισμό που αρθρώνεται, ξυνίζοντας τις μούρες τους και παραινώντας: "Μα είναι δυνατόν να ακούγονται από το κανάλι  σας αυτά τα πράγματα, από που θα βρεί να πληρώσει μισθούς  και συντάξεις;Τα μηνύματα που έρχονται από παντού, παρά τις στεγασμένες  συγκεντρώσεις και την νέα "ευρωπαϊκοπρεπή" επικοινωνία του αρχηγού με το πόπολο (κυκλική παράταξη γύρω από τον αρχηγό με την νεολαία να παρακολουθεί εμβριθώς την πλάτη του), είναι αποκαρδιωτικά γιά τους καθώς πρέπει ευρωλάγνους των δύο εναλλασόμενων στην εξουσία, μικρών πλεον, κομμάτων. (Από κεκτημένη ταχύτητα λένε και γράφουν όλοι "τα δύο μεγάλα κόμματα". Το έσουρού τι κάνει;)

 

Γράφει ο Μπαγασάκος για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ

Οι συγκεντρώσεις τους θυμίζουν αγώνα επαρχιακής ομάδας  μπάσκετ (άλλωστε σε τέτοια γήπεδα γίνονται) με κυριότερο μέλημα τους το "αλεξιγιάουρτο" του αρχηγού. Τις ονομαστικές θέσεις γύρω από τον αρχηγό δηλαδή, και την σφιχτή επιτήρηση από  στημένα στελέχη του κόμματος, δίκην σεκιουριτάτε.

Αυτά δε που επικοινωνούν και διατυμπανίζουν τόσο οι αρχηγοί,  όσο και οι φερέλπιδες παρατρεχάμενοι, σε πείθουν μόνο γιά ένα πράγμα: "Οτι τα παίρνουν" από τους κατασκευαστές τηλεοράσεων, γιατί οι πιό θερμόαιμοι των τηλεθεατών, που είναι πολλοί, σπάνε τις  συσκευές τους όταν τους ακούν.

Οι οπαδοί τους, ή είναι "τρέ φανατίκ" και πάνε με σημαιάκια στο γήπεδο, οπότε τους κράζει από τα μπαλκόνια ο κόσμος, ή ντρέπονται  και δεν πάνε καν στην ομιλία, μην τους δεί κανένα μάτι....Και οι μέν και οι δέ, έχουν φτάσει στην απώτατη ξεφτίλα να  προσδοκούν στην άκρη του μυαλού τους, κάτι που πρίν μερικά χρόνια θα φάνταζε αδιανόητο ή θα προκαλούσε γέλια μέχρι δακρύων.

Την συγκυβέρνηση των δύο , μικρών πλέον, κομμάτων, ή ίσως καλύτερα την κυβέρνηση  ΠΑΝΔΟΚ. Ας αφήσουμε τον νταλκά των ευνοημένων από την γενικευμένη  μασαμπούκα μιας εικοσπενταετίας (προσθέστε οτι χρόνια θέλετε,  δε θα τα χαλάσουμε), να δούμε την αντιπέρα όχθη, των "παλληκαράδων", όπως τους λένε χαϊδευτικά οι προηγούμενοι.

Ολοι οι άλλοι εκτός ΠΑΝΔΟΚ και ΛΑΟΣ, είναι έτοιμοι να σφάξουν στο  γόνατο το μνημόνιο, τους τροϊκανούς, αλλά και κάθε άλλον αντιμνημονιακό που τολμάει να αμφισβητήσει την δικιά τους θέση γιά το μεταναστευτικό, ή τα δικά τους προτάγματα γιά την μετάβαση σε κυβέρνηση απαλλαγής  από τον ευρωπαϊκό καθωσπρεπισμό, ή τον δικό τους δρόμο άρνησης  μέρους του ελληνικού χρέους.

Αν αφαιρέσουμε από αυτούς την θλιβερή Χρυσή Αυγή, που  αποποιούμενη την καθαρεύουσα, επαναφέρει τους διαχωρισμούς της  φυλετικής καθαρότητας και της ή των κυρίαρχων του πλανήτη φυλών  στην καθομιλουμένη, τότε μας μένουν όλοι οι αριστερόστροφοι κομματικοί σχηματισμοί, οι οποίοι παίζουν το γόητρο και τα  ιδεολογικά τους προτάγματα πάνω στο τραπέζι, χωρίς να πτοούνται  από τις απεγνωσμένες κραυγές των άνεργων, άστεγων και επισφαλώς εργαζομένων πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας και "τάξης".

Αρα αν θέλουμε να θίξουμε σήμερα 30-04-12 το θέμα "Συγκυβέρνηση αντιμνημονιακών γιά την έξοδο της χώρας από την κρίση", πρέπει να αποδεχθούμε ένα συγκεκριμένο κοκτέηλ: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΜΑΡ,ΟΧΙ και όποιος άλλος από τους βεριτάμπλ  αριστερούς καταλάβει ότι η Αυτού Μεγαλειότης η Ιδεολογική  Καθαρότητα όταν μακροημερεύει απερίσπαστη, ουδόλως ενοχλεί τον εχθρό....

Αυτό το κοκτέηλ διαφορετικών μεταξύ τους αντιλήψεων πρέπει να  συνλειτουργήσει, πρέπει να κατανοήσει οτι οι λαθρομετανάστες που  παρεπιδημούν στην Ελλάδα, βρίσκονται εδώ τράνζιτ, και πρέπει να απορροφηθούν από τις ευρωπαϊκές χώρες που στο παρελθόν είχαν αποικίες, καθ' οτι εκεί είναι ο τελικός τους προορισμός. Η Ελλάδα δεν έχει σήμερα κανένα πρόβλημα ούτε με τους  Συρρακούσιους, ούτε με τους Μαρσεγιέζους.

Το γεγονός οτι είμαστε κομβικό σημείο τριών Ηπείρων εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια, δεν σημαίνει οτι κάθε "Δουβλίνο" ή καθε "Σένγκεν", θα μας υποχρεώνει να φιλοξενούμε τεράστιους αριθμούς οικονομικών μεταναστών, που άλλωστε είναι δημιούργημα της  χρηματοπιστωτικής απάτης που ταλανίζει όλον τον πλανήτη, πλήν του δύο τοις εκατό της πάμπλουτης κάστας των διαχειριστών της. Πάνω σ' αυτήν ή σε παρεμφερή λογική συνεπαγωγή πρέπει να  τα βρούνε οι συνεργαζόμενοι, διαφορετικής ίσως αφετηρίας και  καταγωγής σχηματισμοί, έτσι ώστε να μήν μείνουν με την ιδεολογική καθαρότητα στο χέρι καιμε τον λαό σε μεγαλύτερη απόγνωση από  την σημερινή.

Η άποψη που εξέφρασε ο Τσίπρας ως προς την έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. οτι θα το επιδιώξουμε ως κυβέρνηση μόνο αν κριθεί ευνοϊκό γιά την χώρα και το μέλλον της, είναι μάλλον η βιωσιμότερη εν μέσω κραυγών, αλαλαγμών και απατηλών βλεφαρισμάτων του ματιού.

Το μπρίο και η απόκριση του Καμμένου, χωρίς βέβαια αυτά να αντιστοιχούν στον μέσο Ανεξάρτητο Ελληνα, προοιωνίζουν μιά  προβλέψιμη ανταπόκριση των Α.Ε. στις προσδοκίες του μέσου  Ελληνα ψηφοφόρου. Δέν μπορείς να φτύνεις κατάμουτρα τον  Αδωνι, πετώντας το μικρόφωνο της εκπομπής του Αυτιά και μετά  να γλυκοκοιτάξεις την ΠΑΝΔΟΚική προοπτική!! Η δυναμική της ΔΗΜΑΡ με τους "αγανακτισμένους πασόκους" στις τάξεις της ειναι το καντήλι που τρεμοσβύνει κάτω από την  άγια εικόνα στην αίθουσα του δικαστηρίου που αγορεύει ο Φώτης. Οι διάδικοι γνωρίζουν εκ των προτέρων την απόφαση, που μόλις αναγνωσθεί, όλοι πάνε στα σπίτια τους γιά φαϊ.

Το ΕΠΑΜ ήταν δύσκολο να λειτουργήσει ως κίνημα ή εκλογικός  σχηματισμός με τόσες διαφορετικές αφετηρίες και τάσεις μέσα του, έτσι ώστε στην πορεία, η εμβληματική προσωπικότητα του Καζάκη (και άλλων αξιόλογων αγωνιστών)να μην αρκεί από μόνη της, χωρίς τους σταλινικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς ισοπέδωσης των αντιθέσεων που κυριαρχουν στο ΚΚΕ. Οι αποχωρήσεις και οι  διασπάσεις ήταν η συχνότερη επιλογή.

Εδώ άλλωστε ταιριάζει να ειπωθεί το διαχρονικό ανέκδοτο: Πως  πέθανε ο τελευταίος κομμουνιστής;

Διασπάσθηκε!!

Ο  ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελείται από νεολαϊστικες δυνάμεις που θα άξιζε  να δούμε στην Βουλή. Ετσι από περιέργεια να δούμε τι ψάρια θα έπιαναν μπροστά στο βλοσυρό βλέμμα του Προέδρου της  Βουλής. (Ελπίζω όχι του Πετσάλνικου). Κάπου εδώ τελειώνουν οι γνώσεις μου ως προς τα κόμματα που  κατεβαίνουν στις εκλογές .... ΩΩΩ,   οποίον ανοσιούργημα!!! Μου διέφυγε η Ντόρα Μητσοτάκη ή  Μπακογιάννη ή Κούβελου. Μόνο κάτι βαρυποινίτες ή κάτι Μεξικάνοι εχουν τέτοια ονόματα.

Το συμπέρασμα είναι πως τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και όσοι προγραματίζουν να στοιχοιματίσουν γιά τα ποσοστά, καλύτερα  να μην το κανουν. Εκτός αν τους έχει συνεπάρει η αλογομούρικη μορφή του  τζόγου και διακινδυνεύσουν μιά επισφαλή επένδυση.

Ας ελπίσουμε οτι ο Ελληνικος Λαός θα απεμπολήσει τις παλαιές του προτιμήσεις και θα ψηφίσει αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Αλλοιώς ο μέσος έλληνας, θα βλέπει αποτελέσματα και θα  αναφωνεί:  Ωχ παναίαμ !!

Ο Μπαγασάκος