True Lies

Κυ04032016

Last update10:32:47 πμ

Back ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΣ Ζήτω οι Τρόϊκες. Ζήτω οι οργανωτές της ομοψυχίας των Ελλήνων

Ζήτω οι Τρόϊκες. Ζήτω οι οργανωτές της ομοψυχίας των Ελλήνων

"Είμαστε έθνος ανάδελφον" (Χρήστος Σαρτζετάκης πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας)

 Γράφει Ο Μπαγασάκος γιά τα Αληθινά Ψέματα

"Η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο" (Κων. Καραμανλής, ελέχθη επί πρωθυπουργίας του)

"Αν το κόμμα ισχυρίζεται ότι είμαι προδότης θα έχει τις πληροφορίες του" (Νίκος Πλουμπίδης, στέλεχος του ΚΚΕ)

"Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιάς τυγχάνον πολιτείας" (Αριστοτέλης 384-322 πΧαρχαίος Έλληνας φιλόσοφος)
Μετάφραση: [το Ελληνικό γένος] ζεί ελεύθερα, διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο

"Είναι καταπληκτικός αυτός ο μικρός ελληνικός λαός που εργάζεται και πετυχαίνει παντού, εκτός από την πατρίδα του." (Edmond About, 1828-1885, Γάλλος συγγραφέας)

"Είμαστε η χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και των αναξιοποίητων αξιών." (Βασίλης Ραφαηλίδης, 1934-2000, Δημοσιογράφος & κριτικός)

Στην Χαλκιδική οι διαδηλώνοντες πολίτες κατά της λεηλασίας και της ρύπανσης της περιοχής από τους χρυσοθήρες καλύπτουν όλη την γκάμα του πολιτικού χρωματολόγιου. Συγχρόνως οι υπέρμαχοι της εγκληματικής παραχώρησης 317.000 στρεμάτων γιά μόλις έντεκα εκατομμύρια ευρώ, όσο στοιχίζει ένα πολυτελές γιώτ, με μηδαμινή ανταπόδοση στην ελληνική πολιτεία και μία υποσχετική θέσεων εργασίας, καλύπτουν επίσης το σημερινό πολιτικό φάσμα. Μόνο που αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν τους σχεδιασμούς της χρηματοπιστωτικής δικτατορίας, που σύντομα θα επανδρώσει τις στοές των μεταλλείων με φτηνούς και υπάκοους σκλάβους εισαγωγής.Μόλις συμβεί αυτό δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο από το να χάσουν το ευτελές μεροκάματο και να αλλάξουν στρατόπεδο.

Στην ύπαιθρο οι αγρότες βγήκαν πρώτη φορά μονοιασμένοι στους δρόμους χωρίς την απουσία των αγροτών που ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι μόνοι που απουσίασαν είναι κάτι μεγαλοαγρότες που πιστεύουν οτι θα μπορούν εσαεί να τυγχάνουν
ιδιαίτερων προνομίων.Μόλις τα καταργήσουν οι ευρωπαίοι επίτροποι δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο από το να συνειδητοποιήσουν την ταξική τους καταγωγή και να συνταχθούν και αυτοί στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο.

Στα αστικά κέντρα και οι τελευταίοι μισθωτοί και συνταξιούχοι ζούνε στο πετσί τους την ανερμάτιστη πολιτική περικοπών τρία χρόνια μετά την τελευταία διαφήμιση Τράπεζας που σε έκανε να αισθάνεσαι ηλίθιος που δεν είχες αγοράσει σπίτι με στεγαστικό δάνειο και δεν κυκλοφορούσες με "μπέμπα".

Η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο, θα πεισθεί οσονούπω οτι οι "προγραφές" δεν αφορούν κατά κύριο λόγο την υπόλοιπη μειοψηφία, παρά την σταδιακή παράδοση των κοινωνικών υπηρεσιών στις ιδιωτικές εταιρείες, με οδυνηρά αποτελέσματα γιά την κοινωνία και την οικονομία.
Μόλις συμβεί αυτό δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο από το να συνταχθούν σύσσωμοι κάτω από τα αντιμνημονιακά πανό.

Όταν εξαθλιωθεί τελείως ο ελληνικός λαός και χωρίς να έρθει ποτέ η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη, οι εγχώριοι επενδυτές και βιομήχανοι που στόχευαν πάντα στην εγχώρια κατανάλωση, θα αναγκαστούν και εκείνοι να ομολογήσουν, οτι όσο και να πέσουν οι μισθοί και όσο και να μειωθεί το Δημόσιο, οι επενδύσεις τους είναι επισφαλείς λόγω πολύ μειωμένης κατανάλωσης.   
Μόλις συμβεί αυτό δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο από το να συνταχθούν και εκείνοι μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των πελατών τους.

Οι άνεργοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μελλοντικοί άνεργοι πρέπει να ξεφύγουν από το ψυχολογικό αδιέξοδο της ενοχικής συνείδησης του "μαζί τα φάγαμε", από την σύγκριση του εαυτού τους με αυτούς που διατηρούν ακόμα τη θέση εργασίας τους. Δεν μειονεκτούν, δεν έχουν λιγότερα προσόντα, δεν έχουν καμμία ευθύνη γιά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.
Μόλις συμβεί αυτό δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο από το να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Η περιοχή μεταξύ Ομόνοιας και Πεδίου Άρεως (Πατησίων και Αλεξάνδρας) λέγεται Χαυτεία. Αν μοιράζαμε την απόσταση και τις "διαφωνίες" μας η επόμενη πορεία θα μπορούσε να ξεκινήσει ομόψυχα από τα Χαυτεία.


Μέχρι τότε το αρπακτικό που λέγεται χρηματοπιστωτική δικτατορία θα μας βλέπει σαν μιά χαψιά.

Ο Μπαγασάκος γιά τα Αληθινά Ψέματα