True Lies

Κυ09212014

Last update08:54:00 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ Nomophovia και άλλες αηδίες

Nomophovia και άλλες αηδίες

Έχω προσέξει ότι (σύστημα), αφού προωθήσει τις νέες τεχνολογίες οι οποίες συνοδεύονται από νέες συνήθειες, μετά προσπαθεί να δημιουργήσει ενοχές για αυτές τις συνήθειες! Και οι ενοχές σκοτώνουν όπως λέει ένας φίλος.

 


Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες, είδαμε στα μ.μ.ε. άλλη μία είδηση που δεν ήταν είδηση. Μάλιστα την αναπαρήγαγαν αμάσητη πάρα πολλά ειδησιογραφικά site. Πρόκειται για την περιβόητη Nomophovia! (no-mobile-phone phobia)


Η (είδηση) συνοδευόταν από μία έρευνα που έχει γίνει για το θέμα, που στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν αναφερόταν ούτε ποιος την έχει κάνει, αλλά ούτε και κάποια πηγή της είδησης.

Ναι όντως όλοι έχουμε κινητά. Και μαζί με αυτά έχουμε και smart phone, i pad και δεν συμμαζεύεται. Η εξάρτηση που έχει δημιουργηθεί από αυτές τις συσκευές αποτελεί πραγματικότητα και είναι το φυσικό επακόλουθο του σύγχρονου τρόπου ζωής, με αντιστάθμισμα κάποιες επιπλέον δυνατότητες και ανέσεις επικοινωνίας που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Έχουν μείνει ελάχιστοι (οι κοροϊδευτικά αποκαλούμενοι οπισθοδρομικοί), που αντιστέκονται. Ίσως βέβαια να είναι θύματα των διαφόρων φημών που κυκλοφορούν, ότι τα κινητά προκαλούν καρκίνο.
Με την ιδέα και μόνο, ότι μπορεί να πάθουν κάτι, αποφεύγουν τα κινητά όπως ο διάολος το λιβάνι. Αγνοούν ίσως ότι οι ίδιες οι ιδέες που προκαλούν άγχος είναι πολύ πιο καρκινογόνες από οτιδήποτε άλλο.
Είναι και άλλοι που απλώς δεν γουστάρουν να δίνουν στίγμα και αναφορά που βρίσκονται ή δεν θέλουν να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή για ενοχλητικές εισερχόμενες κλίσεις και μηνύματα. Μαγκιά τους.

Nomophovia, έχουν όσοι δεν πηγαίνουν πουθενά χωρίς το κινητό τους τηλέφωνο, όσοι τρέμουν μήπως χάσουν το σήμα ή α αποφορτιστεί η μπαταρία και άλλα παρόμοια. Δηλαδή, όλοι μας έχουμε Nomophovia;

Σε κανένα δημοσίευμα από αυτά που διάβασα δεν ανέφεραν τον φόβο να μην τελειώσουν οι μονάδες μου ή τον φόβο πως θα πληρώσω τον λογαριασμό του κινητού ή τον φόβο πως θα κλείσω ραντεβού με τον γιατρό του ΕΟΠΥΥ αφού δεν έχω μονάδες!

Πάντως για τους Έλληνες ισχύει και το νομοφοβία. Αφού οι νόμοι αλλάζουν με ρυθμούς πολυβόλου, υπάρχει διαρκής κίνδυνος να βρεθείς παράνομος, καθότι άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται.

Σε μερικές περιπτώσεις, η Nomophovia (no-mobile-phone phobia), παίχτηκε σαν κάτι το καινούριο ενώ είναι παλιά ιστορία. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που υπάρχει παρακάτω, τουλάχιστον από το 2008 έχει αναφερθεί μία τέτοια φοβία.

Δυστυχώς, εξαιτίας του βομβαρδισμού πληροφοριών που δεχόμαστε, το μυαλό μας γράφει και σβήνει διαρκώς σαν σκληρός δίσκος που έχει εξαντλήσει τον αποθηκευτικό του χώρο. Πιθανός, η αμνησία που μας δέρνει, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου ψεκάσματος. Η υπέρ-πληροφόρηση που δεχόμαστε είναι αρκετή για να δημιουργείται αυτή η παρενέργεια!

Έτσι οι συστημικοί μιντιό-βρυκόλακες παίζουν επαναλήψεις, τις παρουσιάζουν σαν ειδήσεις και δεν τρέχει τίποτα.
Ενώ οι ενοχές και οι φοβίες από αυτές τις (ειδήσεις) τρώνε τα σωθικά των ανυποψίαστων.

Από πρόχειρη αναζήτηση που έκανα, δείτε μία ενδεικτική λίστα με ειδησιογραφικά site, που αναπαρήγαγαν την είδηση. Στο τέλος του άρθρου, δείτε ένα βίντεο, αναρτημένο από το 2008 που αποδεικνύει ότι η είδηση δεν ήταν είδηση αλλά επανάληψη.
Λίστα ΑΛΛΑ-ΚΑΡΤ-ΦΟΒΙΑ (είναι της μόδας οι λίστες)

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=175490&catid=14 Α

http://e-pcmag.gr/news/auxanontai-ta-pososta-tis-nomofobias

http://www.zougla.gr/technology/article/nomophobia-i-kenourgia-fovia-tou-na-min-exis-kinito

http://www.newsbomb.gr/technologia/story/216101/poses-fores-koitame-to-kinito-mas-kathe-mera

http://www.enikos.gr/society/98374,Nomophobia:H_nea_fovia_twn_newn.html

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/nomophobia_o_texnologikos_fovos_na_mhn_exeis_kinhto.2018259.html

http://www.inews.gr/269/Nomophobia-mipos-paschete-kai-eseis.htm

ΠΗΓΗ