Το πρόσωπό της έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης χρονιάς διαδηλώσεων, από την Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου έως το κέντρο της Νέας Υόρκης. Αφότου επιλέχθηκε στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού «Time» ως το «πρόσωπο της χρονιάς», ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστεί η ταυτότητά της - από δημοσιογράφους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία.
Πρόκειται για την 25χρονη Σάρα Μέισον, μέλος του κινήματος «Καταλάβατε το Λος Αντζελες».
Το χαρακτηριστικό κίτρινο μάλλινο σκουφί της, το ανυπότακτο βλέμμα και το μαντίλι που γράφει «99%» (το σύνθημα των αμερικανών «Αγανακτισμένων» για το 1% που κατέχει το μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πλούτου και το 99% που αποκλείονται από αυτόν) εντυπωσίασαν τον φωτογράφο Τεντ Σόκι που τράβηξε τη φωτογραφία της. Κατόπιν ο καλλιτέχνης γκραφίτι Σέπαρντ Φέιρι επεξεργάστηκε τη φωτογραφία.
Η Μέισον έσπευσε να κρυφτεί την ημέρα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού - η φωτογραφία την έδειχνε να κρατιέται από τα χέρια σε έναν κύκλο με άλλους διαδηλωτές στην πλατεία μπροστά από την Bank of America στις 17 Νοεμβρίου. Το ίδιο βράδυ συνελήφθη από την Αστυνομία επειδή αρνήθηκε να απομακρυνθεί από την πλατεία.
Η νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε γκαλερί τέχνης στη Σάντα Μόνικα είχε βρέξει το μαντίλι της με ξίδι για την περίπτωση που η Αστυνομία θα χρησιμοποιούσε σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνα. Την ίδια εκείνη ημέρα στη Νέα Υόρκη περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χρηματιστήριο φωνάζοντας «Ολη την ημέρα, όλη την εβδομάδα να κλείσει η Γουόλ Στριτ», ενώ λίγο πιο μακριά μερικές χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στη γέφυρα του Μπρούκλιν.
Η Σάρα Μέισον εντάχθηκε στο κίνημα Occupy όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και να αποπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει προκειμένου να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Αριζόνας. Οπως δήλωσε στο περιοδικό 360, «πιστεύω ότι το κίνημα «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» ανέδειξε το γεγονός πως οι φοιτητές κάνουν μια επένδυση στη μόρφωσή τους και κατόπιν βγαίνουν στον πραγματικό κόσμο και διαπιστώνουν ότι η επένδυση εκείνη ήταν ουσιαστικά άχρηστη».
Τη νύχτα της τελευταίας εφόδου της Αστυνομίας που συνέπεσε με τη δημοσίευση του «Time» η Μέισον μαζί με έναν φίλο της, τον Σκοτ Σούστερ, δήλωσε σε δημοσιογράφο των «Los Angeles Times» ότι θα έφευγε από τον καταυλισμό του κινήματος επειδή δεν ήθελε να ρισκάρει να συλληφθεί ξανά. Χθες ο Σούστερ δήλωσε πως η Σάρα «εξεπλάγη όταν είδε τη φωτογραφία της στο εξώφυλλο και αισθάνθηκε λίγο αμήχανα. Μεταξύ των διαδηλωτών η Μέισον είχε τη φήμη ότι προσπαθούσε πάντα να επιτύχει συναίνεση καθώς μια φορά έδειχνε στους αστυνομικούς πώς να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση των διαδηλωτών. «Η Σάρα μεγάλωσε μέσα από το κίνημα, πολιτικά και προσωπικά», λέει ο Σούστερ. «Βρήκε τη φωνή της. Αλλά βέβαια εγώ δεν είμαι και ο κατάλληλος να πει για εκείνη, μια και την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά».
Το είδαμε ΕΔΩ