True Lies

Κυ09212014

Last update07:19:02 μμ

Back ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ Οι δύο γλώσσες της οικονομίας

Οι δύο γλώσσες της οικονομίας

  • PDF

H πλειοψηφία των Πολιτών δεν γνωρίζει τους ορισμούς των εξής: Επιχειρηματικότητα, Διοίκηση, Ηγεσία, Διακυβέρνηση.

Δεν πιστεύει ότι η Επιχειρηματικότητα είναι το υγιέστερο κύτταρο της Οικονομίας, αν ασκείται σωστά και έντιμα, γιατί μόνον προσφέρει. Δεν κοστίζει τίποτα σε κανέναν. Μόνον παράγει Πλούτο. Παραγώμενο Πλούτο. Όχι Δανειζόμενο Πλούτο!

Το καρτέλ των Τραπεζών φρόντισε να επιβάλει τη δική του Γλώσσα της Οικονομίας. Γι” αυτό έχουμε δύο γλώσσες:
1. Η Χαώδης των «Πολιτικών». Οι Τραπεζικοί και Πολιτικοί έχουν περάσει τη «Γλώσσα» τους σε όλα τα ΜΜΕ και συζητάνε με τις ώρες για τη δημοσιονομική πολιτική, το χρέος και την εξυπηρέτησή του, τις Επενδύσεις, την Ανάπτυξη και το Πρωτογενές Πλεόνασμα και μπορούν να αναλύουν με τις ώρες γιατί οι «Αγορές» δεν τους αφήνουν να Κυβερνήσουν τη χώρα Δίκαια και Παραγωγικά, μιλάνε ότι το Κράτος δεν έχει χρήματα και ότι εξαρτώμεθα απόλυτα από τους «Δανειστές μας» και άλλα πολλά που επί της ουσίας δεν λένε τίποτα!
2. Η Ξεκάθαρη της «Επιχειρηματικής» Δράσης. Οι Επιχειρηματίες χρησιμοποιούν μια εντελώς διαφορετική Γλώσσα: Αυτή των Στοιχείων και των Δεδομένων και κυρίως τις ισορροπίες μεταξύ Εσόδων – Εξόδων, φροντίζοντας πάντα να εξασφαλίζουν περιθώρια Αποθεμάτων για Έκτακτες Ανάγκες ή Ευκαιρίες.

Ονομάσαμε τη Γλώσσα των «Αγορών» Χαώδης, γιατί αυτό είναι το αντικείμενό της. Βασίζεται 100% στο «Ρίσκο», στον «Τζόγο» και έχει ως «Εργαλείο» της το «Δανεισμό»! Κατόρθωσαν οι Τράπεζες και οι συγγενικές Επενδυτικές Εταιρείες να «περάσουν» το Μήνυμα στην Κοινωνία, ότι ο «Δανεισμός» είναι απαραίτητος για να ζήσει μια οικογένεια και για να Λειτουργήσει μια Επιχείρηση και ένα Κράτος! Έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται και επίσημα και ακαδημαϊκά ότι ο Δανεισμός ενός Κράτους είναι αποδεκτός όταν φτάνει μέχρι το… 60% του ΑΕΠ.

Το Συμπέρασμα είναι ότι η Φιλοσοφία της Δημοκρατίας δημιούργησε τον καπιταλισμό, ωστόσο ο «Άνθρωπος» τον «Κανιβάλισε» για να συνεχίσει να μπορεί να κάνει το δικό του και να στηρίζει την υποκειμενικότητά του. Για αυτό τα πολυεθνικά καρτέλ οι Τράπεζες και οι Πολιτικοί Διάβρωσαν τις τρεις Εξουσίες της Δημοκρατίας για να απομυζούν την Κοινωνία ανενόχλητα, καταργώντας και τα βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα που είχαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας τα τελευταία 60 χρόνια.

Λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα… για αυτό και η απελπισία μας αυξάνεται καθημερινά…

Το είδαμε στο  RAMNOUSIA