True Lies

Σα09202014

Last update07:19:02 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ Εξωφρενικά «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας»

Εξωφρενικά «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας»

Σάλος έχει ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή τα σκοταδιστικά μαργαριτάρια που εντοπίστηκαν στα σχολικά βιβλία της Λουιζιάνας, τα οποία διδάσκονται στα επιδοτούμενα ιδιωτικά σχολεία αυτής της πολιτείας. Κάποιοι εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν μερικές από τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και ψευδοεπιστημονικές τερατολογίες που σερβίρονται στους αμερικανούς μαθητές γυμνασίου και λυκείου, όπως οι ακόλουθες.

alt

 Άνθρωποι και δεινόσαυροι: «Οι χριστιανοί που πιστεύουν στη Βίβλο δεν μπορούν να δεχτούν τη θεωρία της εξέλιξης. Είναι σίγουρο ότι άνθρωποι και δεινόσαυροι συνυπήρχαν την ίδια εποχή στη Γη και ίσως να ζούσαν πλάι πλάι επί μερικές χιλιάδες χρόνια».


    Χίπις, αυτοί οι άπλυτοι: Για το κίνημα των χίπις, το βιβλίο Ιστορίας της Β Γυμνασίου γράφει ότι τότε «πολλοί νέοι στράφηκαν στα ναρκωτικά και στον έκλυτο βίο και αυτοί έγιναν γνωστοί ως χίπις. Κυκλοφορούσαν άπλυτοι, φορούσαν βρώμικα, κουρελιασμένα κι έξαλλα ρούχα και επίτηδες παραβίαζαν όλους τους κανόνες της ευπρέπειας και της καλής συμπεριφοράς. Η ροκ μουσική έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κίνημα των χίπις... Οι περισσότεροι μουσικοί της ροκ που άρεσαν στους χίπις ανήκαν σε ανατολίτικες θρησκευτικές αιρέσεις ή συμμετείχαν σε σατανιστικές τελετουργίες». (Στο βιβλίο Ιστορίας της Β΄ Γυμνασίου America: Land I Love.)


Η Κου Κλουξ Κλαν ήταν καλό πράγμα: «Σε ορισμένες περιοχές της χώρας [η Κου Κλουξ Κλαν] προσπάθησε να πετύχει μεταρρυθμίσεις καταπολεμώντας την ηθική παρακμή και χρησιμοποιώντας το σύμβολο του σταυρού. Οι στόχοι της ήταν λαθρέμποροι οινοπνευματωδών, ανήθικες κινηματογραφικές ταινίες και άνδρες που κακοποιούσαν τις συζύγους τους».


Οι κομμουνιστές αφήνουν τους Αφρικανούς αγράμματους: «Η Αφρική είναι μια χώρα με πολλές ανάγκες. Εξακολουθεί να έχει ανάγκη το Ευαγγέλιο...  Μόνο το 10% των Αφρικανών γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση. Σε ορισμένες περιοχές της ηπείρου, οι κομμουνιστές, που έχουν καταλάβει την εξουσία, έκλεισαν τα σχολεία των ιεραποστολών», αναφέρεται στο «χριστιανικό»  βιβλίο Ιστορία και Γεωγραφίας. Μόνο που, σύμφωνα με την Unesco, το ποσοστό αυτό είναι 72,7% στους άνδρες και 55,5% στις γυναίκες για το χρονικό διάστημα 2005-2010.


Η Μεγάλη Ύφεση δεν ήταν τόσο κακή όσο ισχυρίζονται μερικοί: «Ίσως το πιο γνωστό έργο προπαγάνδας της περιόδου της Μεγάλης Ύφεσης είναι Τα σταφύλια της οργής του Τζον Στάινμπεκ... Άλλες μορφές προπαγάνδας ήταν οι φήμες για χρεοκοπές, για μαζικές εξώσεις, για διαδηλώσεις πεινασμένων, καθώς και οι παραφουσκωμένες στατιστικές για τον αριθμό των ανέργων και των αστέγων στην Αμερική». Επομένως, οι φωτογραφίες της εποχής, με τις ουρές των ανέργων στα συσσίτια, είναι αποτέλεσμα φωτοσόπ, παρατηρούν πικρόχολα κάποιοι.


Ο κομμουνισμός διαλύει την οικογένεια: «...ο Σατανάς μισεί την οικογένεια και τη δηλητηριάζει μέσω του κομμουνισμού».


Οι δουλοκτήτες ήταν άγιοι: «Ελάχιστοι δουλοκτήτες ήταν σκληροί. Οι περισσότεροι φέρονταν καλά στους δούλους τους ενώ ο ξυλοδαρμοί δούλων ήταν πολύ σπάνιοι». (Προφανώς η ταινία Django Unchained του Κουέντιν Ταραντίνο μιλά για μια άλλη χώρα.)

 

Οι οικολόγοι έχουν το σύνδρομο της καταστροφής: «Όπως φαίνεται από αυτά που λένε και γράφουν, σκοπός των περιβαλλοντολόγων είναι να καταστρέψουν την ευημερούσα οικονομία των πλουσιότερων κρατών».
Οι γκέι είναι εγκληματίες: «Όπως οι βιαστές και οι παιδεραστές, έτσι και ομοφυλόφιλα άτομα δεν μπορούν να ζητούν ιδιαίτερα δικαιώματα». Αυτό αναφέρεται στο Εγχειρίδιο του Εκπαιδευτικού για τα Χριστιανικά Σχολεία (Teacher’s Resource Guide to Current Events for Christian Schools, 1998-1999).


 Στην πυρά ο Μαρκ Τουέιν, η ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον, αλλά και τα μοντέρνα μαθηματικά: Ο Τουέιν ήταν «εγωκεντρικός», ενώ η Ντίκινσον είχε μια καλυμμένη ασέβεια απέναντι στην εξουσία. Σε άλλο βιβλίο αναφέρεται ότι, «σε αντίθεση με τους “μοντέρνους μαθηματικούς”, που πιστεύουν ότι τα μαθηματικά είναι δημιούργημα του ανθρώπου», τα χριστιανικά μαθηματικά «μας διδάσκουν ότι οι μαθηματικοί νόμοι είναι δημιούργημα του Θεού και επομένως είναι απόλυτοι...»

Τα παραπάνω, και αρκετά άλλα εξίσου εξωφρενικά, περιέχονται στα εγκεκριμένα βιβλία που χρησιμοποιούνται στα 134 (κυρίως χριστιανικά) σχολεία όπου εφαρμόζεται το σύστημα «βάουτσερ» (voucher school system). Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, οι μαθητές των πιο υποβαθμισμένων δημόσιων σχολείων μπορούν να φοιτήσουν σε κάποιο ιδιωτικό με την επιδότηση (βάουτσερ, κουπόνι) που προέρχεται από τα χρήματα των φορολογουμένων. Δηλαδή, αντί να βελτιωθεί η δημόσια εκπαίδευση, πριμοδοτείται κατευθείαν η ιδιωτική και μάλιστα στην πιο αντιδραστική μορφή της καθώς οι πιο φτωχοί μαθητές είναι αυτοί που υφίστανται αυτή την πλύση εγκεφάλου. Η αναθεώρηση της ιστορίας συμβαδίζει με την αναθεώρηση της επιστήμης, αλλά και της κοινής λογικής. Και όλα αυτά συντελούνται με ιδεολογική επικάλυψη το «λιγότερο κράτος» και την ελευθερία επιλογής, δηλαδή οι γονείς επιλέγουν αν θα στείλουν τα παιδιά  τους σε ένα άθλιο δημόσιο σχολείο ή σε ένα ιδιωτικό όπου θα διδάσκονται αθλιότητες...


Να σημειωθεί ότι αυτό το μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Λουιζιάνας θα κρίνει το κατά πόσον είναι συνταγματική η διάθεση δημόσιων πόρων σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΠΗΓΗ (ΠΡΙΝ, 16-20/3/2013)