True Lies

Πε04052012

Last update11:33:51 πμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Καντονά υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία;

Ο Καντονά υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία;

Οι επερχόμενες  εκλογές για την ανάδειξη του  νέου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ίσως τελικά να κρύβουν περισσότερες εκπλήξεις απ’ όσες μας έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής.Μετά την τουλάχιστον επεισοδιακή απόσυρση του κατά πολλούς απόλυτου φαβορί για την προεδρία, του μεσιέ Ντομινίκ Στρος Καν, αλλά και την επικράτηση στις εσωκομματικές εκλογές των Σοσιαλιστών του κυρίου Φρανσουά Ολάντ, για να τεθεί αντίπαλος του νυν προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έρχεται τώρα ακόμα μια είδηση να ταράξει τα νερά σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Ο λόγος για την  υποψηφιότητα που φέρεται έτοιμος  να καταθέσει και επισήμως ο... Ερίκ Καντονά!

Ο παλαιός άσος των  γηπέδων ετοιμάζεται να κάνει  την έκπληξh, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης 500 υπογραφών από εκλεγμένους αξιωματούχους, ώστε να πληροί τα κριτήρια που ορίζει η γαλλική νομοθεσία για μπορέσει να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την γαλλική προεδρία.

Μάλιστα με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους  της Γαλλίας, ο Καντονά ζητά την  στήριξή τους. Δηλώνει ότι είναι  ένας «πολίτης που ασχολείται με τα κοινά» ο οποίος αγωνιά «για τα καθημερινά βάσανα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια οικογένειες».

Και δεν λέει ψέματα, καθώς ήταν εκ των πρωτεργατών  του γαλλικού κινήματος των «Αγανακτισμένων», αλλά και ο εμπνευστής του κινήματος  της μαζικής και συντονισμένης απόσυρσης -σε ένδειξη διαμαρτυρίας- των καταθέσεων των Γάλλων πολιτών από τις τράπεζες για ένα 24ωρο.

«Είμαι ένας πολίτης  που ανησυχεί για την εποχή  που ζούμε, για τις ευκαιρίες  που δίνονται στη νεολαία -που είναι ελάχιστες-, για  τις αδικίες που δημιουργούνται -που είναι πολλές, βίαιες και συστηματικές» γράφει στην επιστολή του ο 45χρονος Καντονά, ο οποίος μεσουρανούσε στα γήπεδα της Αγγλίας με την Manchester United και όλου του κόσμου με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας.

Ο «Βασιλιάς Έρικ» αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 1997 κι έκτοτε ασχολείται ενεργά με το ίδρυμα Abbe Pierre για τους άστεγους.
ΠΗΓΗ