True Lies

Κυ03032013

Last update07:16:42 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ιταλία: Νίκη της Αριστεράς δείχνουν τα πρώτα exit polls

Ιταλία: Νίκη της Αριστεράς δείχνουν τα πρώτα exit polls

Νίκη της Αριστεράς, εκρηκτική άνοδο του κόμματος του Μπέπε Γκρίλο και ήττα του Μόντι δείχνουν τα πρώτα exit -poll των ιταλικών εκλογών.

 Αναλυτικά σύμφωνα με το πρώτο άμεσο exit-poll η κεντροαριστερή συμμαχία του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι φαίνεται να προηγείται με ένα ποσοστό γύρω στο 37-38% ακολουθεί η Κεντροδεξιά με ηγέτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με περίπου 30-31% ενώ το κόμμα «Πέντε Αστέρια» του πρώην κωμικού Μπέπε Γκρίλο φαίνεται να επιβεβαιώνει τα τελευταία προγνωστικά που έδειχναν μία εντυπωσιακή άνοδο τις τελευταίας εβδομάδες με ένα ποσοστό γύρω στο 16,5 - 19%.
Ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι φαίνεται να οδεύει προς βαριά ήττα αφού φαίνεται να μην λαμβάνει ούτε το 10% και να κινείται μεταξύ 7% και 9%.


Αυτή είναι η πρώτη εικόνα δίνουν exit poll των τηλεοπτικών δικτύων, όμως θα ακολουθήσουν αρκετές ώρες αγωνίας ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο και διαφανεί εάν έχει αναδειχθεί πραγματικός νικητής.
Σύμφωνα με τα exit - poll του τηλεπτικού σταθμού Sky η Κεντροαριστερά λαμβάνει 37% η Κεντροδεξιά 31, ο συνδυασμός Πέντε Αστέρια 16,5% και η λίστα Μόντι 9%. Αν επαληθευτούν αυτά τα αποτελέσματα η Κεντροαριστερά λαμβάνει την πλειοψηφία στη Γερουσία κατά την εφημερίδα La Reppubica.

Το είδαμε ΕΔΩ