True Lies

Σα06232012

Last update02:49:01 μμ

Back Home ΕΝΟΤΗΤΕΣ Άρθρα Αναγνωστών Κάλπη: Μετά (ΠΑΣΟΚ) φόβου ΝΔ και ΔΝΤ προσέλθετε

Κάλπη: Μετά (ΠΑΣΟΚ) φόβου ΝΔ και ΔΝΤ προσέλθετε

  • PDF

Με όλους τους πολιτικά ξερόλες με επιχειρήματα για το τι να ψηφισετε που σου πέφτουν τα μαλλιά και στηρίζονται κυρίως στην έλλειψη σωστής πληροφόρησης...."Ψηφίστε ότι δεν προβάλλεται και δεν διαφημίζεται γιατί έτσι ξέρετε ότι δεν θα πέσετε σε κόμμα του συστήματος" (φαντάζομαι γιατί αρέσκονται στο να λένε μετά "είδατε σας τα λέγαμε" και αρκούνται μόνο σε αυτό, στο να δείχνουν με το δάχτυλο. Απο φόβο μη τους κολλήσουν ρετσινιά ότι ψηφισαν λάθος.)"Ψηφίστε πολύ πολύ μικρά κόμματα" επειδή απλά δεν γνωρίζουν πως ψήφος σε κόμμα που δεν πέρνει πάνω απο 3% είναι χαμένη, (λογική που λέει ποντάρετε σε αυτούς που πιστεύετε πως...ΔΕΝ θα κερδίσουν...ΔΕΝ είναι λογική). Τί είπατε? Δημοκρατία....ποιά δημοκρατία?. Μία ζούγκλα έιμαστε και παίζουμε παιχνίδι επιβίωσης. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, τα σχόλια στο youtube στο Facebook και στα blogs δίνουν και πέρνουν, και η ορθολογική σκέψη δίνει τη σκυτάλη στον παραλογισμό.

Και εγώ είμαι πεπεισμένος πως υπάρχει μια τεράστια συνομωσία, αλλά το να διαβάζω απόψεις τύπου:

"Ο Καμμένος είναι του συστήματος ΕΠΕΙΔΗ σε κάποιες κρυφές δημοσκοπήσεις βγαίνει πρώτος, άρα το έχουν φτιάξει έτσι για να παραπλανήσουν τον κόσμο"  (Φίλε κόψε λίγο τον...Steven King και τον Spielberg) ή"Το γεγονός πως όλα τα blogs και όλο το internet προωθούν τον Καμμένο είναι προπαγάνδα του συστήματος και όλα μα όλα είναι ύποπτα"

Το γεγονός ότι προωθείται απο το μόνο μέσο στο οποίο υπάρχει (ακόμα) ελευθερία λόγου....ύποπτο??? Δηλ. αν τον προωθούσαν τα κανάλια (βλέπε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) τι θα ήταν? Το γεγονός πως και εσύ ο ίδιος ασχολείσαι με τον Καμμένο φαντάζομαι πως σημαίνει πως ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ????!!!!!

Το οξύμωρο είναι πως φωνάζουμε να φύγει ο δικομματισμός και μόλις βλέπουν πως πάει να γίνει ακριβώς αυτό....χμμμμμ.....ΣΤΗΜΕΝΟ....ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.....Ο ΣΑΤΑΝΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ τα κάνει αυτά. ΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!! (?)

 

Και εγώ επιφυλακτικός είμαι...οκ...πιο επιφυλακτικός ΔΕΝ γίνεται. Αλλά αυτό είναι αρρώστια! Το ένα μας ξινίζει το άλλο μας βρωμάει.

Φοβόμαστε...αυτό βλέπω. Ευθυνοφοβία. Και οι απέχοντες "νίπτουν τας χείρας". Και όλοι ασχολούνται με τον Καμμένο και με το αν θα μπει η "Χρυσή Αυγή" στη βουλή. Εγώ γράφω όμως αυτό το άρθρο και ΞΕΡΩ πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Είμαι ο απλός πολιτης, ο άνθρωπος της διπλανης σου πόρτας. Εκτός και αν ειμαι αλλά δεν το ξέρω. Δεν θα  μου έκανε εντύπωση να το ακούσω και αυτό.

Δεν φοβαμαι να ρίξω ψήφο σε κάποιον επειδή, αν το κάνω, θα το κάνω επειδή πιστεύω σε αυτό και γιατί το κάνω με κάποια σκοπιμότητα....θέλω να ΠΕΤΥΧΩ κάτι. Τι να φοβηθώ? Τα φαντάσματα του παρελθόντος και της εποχής που ψηφίζω ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γιατί....."έτσι". Όχι, την πέρασα την ίωση και δεν φοβάμαι μη ξανακολήσω γιατί έχω αντισώματα. Σκέφτομαι. Και δεν ψηφίζω μετα φόβου γιατί μπορώ την επομένη κιόλας της πιθανής εκλόγικής νίκης να αλλάξω γνώμη.  Έχω την ικανότητα αυτή! Δεν ντρέπομαι. Δεν φοβάμαι το λάθος γιατι μαθάινω απο αυτό και έτσι εξελίσομαι και προοδεύω. Το ότι το λάθος σε αυτές τις εκλογές μπορεί να κοστίσει ακριβά δεν αιτία να προσπαθήσουμε να κρυφτούμε. Το αντίθετο.

Φοβάμαι μόνο τη βλακεία των ανθρώπων και τις δικές τους φοβίες. Όπως πχ. το πλέον κουφό (σε...safe mode) σχόλιο μέσα σε όλα αυτά που έχω διάβάσει και αφορούσε όλα αυτά που προείπα και έλεγε:"καλύτερα αφήστε για ΜΕΤΑ τις εκλογές να κρίνουμε" !!!  Μετά τις εκλογές??? Αλήθεια ρε φίλε??...ΜΕΤΑ τις εκλογές????!!!!....Δηλαδή τι άλλο θα δω και θα ακούσω?Τόσα έχεις δει! Τι να κρίνεις μετα τις εκλογές? Και οι εκλογές πως θα έχουν αποτέλεσμα ρε φίλε?...Ποιός θα το ορίσει?

Φίλε μου μετά τις εκλογές θα έχει παρέλθει αυτή η ελάχιστη δυνατότητα που έχεις. Αυτό το ψεγάδι ψευτόδύναμης και ψευτοελευθερίας να συνδράμεις στη ζωούλα σου που σε έχουν κάνει μαριονέτα. Μετά τις εκλογές μπορεί και να είναι αργά. Ποιός θα το κρίνει???..είτε θες είτε όχι κατά ένα μέρος...οι εκλογές!. Μετά απο αυτές δεν θα κρίνουμε...θα κριθούμε!Αυτά έρχονται απο κάποιον ο οποίος θα ήθελε ριζική αλλαγή. Κάνενας απο τους Πολιτικούς δεν με εκφράζει πραγματικά. Κριτήρια για το αν και τι θα ψηφίσω όμως υπάρχουν και μάλιστα επεξεργασμένα αρκετά.

Αλήθεια όμως, αν με ρωτήσεις στο δρόμο μπορεί και να σου πω "ΟΛΟΙ αποχή να γκρεμιστεί το σάπιο οικοδόμημα απ τα θεμέλια" αλλά, άλλο τι θέλω και άλλο να αντιλαμβάνεσαι τη πραγματικότητα. Το ότι θέλω πχ έναν κόσμο δίχως χρήμα δεν σημαίνει πως δεν θα πάω να δουλέψω για αυτό. Αφού, όπως προείπα κάτω απο το "κοστούμι" της πολιτισμένης κοινωνίας κρύβεται η σαπίλα. Και πίσω απο τη ψευτόδημοκρατία κρύβεται η Ζούγκλα. Και σε αυτή προσπαθώ και εγώ να επιβιώσω.

Τόσα χρόνια ψηφίζουμε διαφορετικά, αλλά κατεβαίνουμε μαζί στις πορείες. Πρέπει κάποια στιγμή αν θέλουμε να ρίχνουμε ευθύνες και να ζητάμε τιμωρίες, να μάθουμε να τις αναλαμβάνουμε κι όλας. Σε αυτές τις εκλογές είναι όλοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για ΌΤΙ γίνει, και πρέπει να πάτε στις κάλπες όχι με φόβο, ούτε θα σας πω όπως άλλοι να πάτε με οργή. Η οργή θολώνει το μυαλό και τη σκέψη. Αυτή τη φορά να ψάξτε τριγύρω και μέσα σας πραγματικά, και να πάτε στις κάλπες με ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Λάμπρος Γ.