True Lies

Πε05102012

Last update04:36:51 μμ

Back Home ΕΝΟΤΗΤΕΣ Άρθρα Αναγνωστών Πώς θες το αύριο ;

Πώς θες το αύριο ;

  • PDF

Οι Έλληνες χθες ψήφησαν αλλά τι περιμένουν από σήμερα; Σίγουρα όχι ότι συνέβαινε σε τούτον τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες .Το καταψήφισαν  , το μαύρισαν , το κατατρόπωσαν , το έστειλαν πίσωκαι φώναξαν για αλλαγή .Η αλλαγή όμως φοβίζει το σύστημα το οποίο τρεφόταν από τις παρούσες ως πρότινος συνθήκες που επικρατούσαν στην χώρα μας .Και όποιος φοβάται και νιώθει πως απειλείτε γίνετε επιθετικός και φωνάζει .

Ο Σαμαράς θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης .Αλλά είναι κουτσός και από τα 2 πόδια .Το δεξί δεκανίκι έχει μπει ήδη κάτω από την μασχάλη του και το μόνο που έχει να κάνει είναι να το πιάσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει αντιπροταθεί , ακόμα και προεκλογικά .Χρειάζεται όμως , και ένα αριστερό δεκανίκι .Όλοι δηλώνουν απρόθυμοι να παίξουν έναν τέτοιο ρόλο .Είτε από ιδεολογία , είτε από προεκλογικές δεσμεύσεις , είτε από συνείδηση .Το ερώτημα θα απαντηθεί σε 2 με 3 ήμερες .Θα φανούν , αν υπάρξουν , οι προγραμματικές , ιδεολογικές , συνειδησιακές  κωλοτούμπες .

Ο Έλληνας τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια έχει καταλάβει πως ότι οικοδομήθηκε σε αυτήν την χώρα στηρίζετε σε λάθος θεμέλια , αν δεν το έχει καταλάβει από πολύ νωρίτερα .Ότι υπάρχει από τα θεμέλια και πάνω ,χρειάζεται στηρίγματα .Στηρίγματα όπως διεθνές νομισματικό ταμείο , κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα κ.α. .Για να μπουν αυτά τα στηρίγματα στο οικοδόμημα τις Ελλάδος χρειάζονται λεφτά .Η Ελλάδα τώρα δεν τα έχει , και όσο να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο .Αρχίζει και ξεπουλά διαμερίσματα , ορόφους , και τα ρετιρέ της , βάζοντας όλους τους Έλληνες στο ΄΄ενοίκιο΄΄ .Και όσο περνά ο χρόνος ο Έλληνας θα κάνει απογόνους σε αυτά τα διαμερίσματα , και αυτοί με την σειρά τους θα κάνουν τους δικούς τους .Και το χτίσιμο νέων ορόφων και διαμερισμάτων θα συνεχίζεται όπως και η προσθήκη των στηριγμάτων .Αλλά μην ξεχνάτε τα θεμέλια .Κάποτε θα διαλυθούν και θα συμπαρασύρουν στην καταστροφή ότι βρίσκεται από πάνω τους . Και όλα αυτά τα κομμάτια θα σωριαστούν στο έδαφος .Αλλά πιο έδαφος ; Σε ένα έδαφος ευλογημένο από την φύση , ποτισμένο με ιστορία χιλιάδων χρόνων που το έχουν μετατρέψει σε  βράχο .Το ερώτημα είναι : Θα περιμένουμε να σωριαστούν όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή ή όσο είναι ακόμα νωρίς να δουλέψουμε στα θεμέλιά μας ;Έστω και αν αυτό σημαίνει να βγούμε για λίγο  από το ΄΄ διαμερίσματα ΄΄ μας και όλοι μαζί να δουλέψουμε για τα θεμέλια. .Δύσκολο , αλλά σκέψου την επιστροφή στο ΄΄ διαμερίσματα ΄΄ σου και πως θα ατενίζεις το μέλλον .

Χρειαζόμαστε επανεκκίνηση σαν λαός και σαν χώρα .Μας παραδόθηκαν σάπια θεμέλια. Ας αναρωτηθούμε τι θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδία μας. Θα ακούσουμε πολλά τις επόμενες ημέρες , πως αν δεν συνεχίσουμε ότι γινόταν μέχρι χθες θα οδηγηθούμε στην αφάνεια .Ας αναλογιστούμε τι είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε σήμερα για να εισπράξουμε αύριο.

Γιώργος Ζαρουλης , 26 ετών, άνεργος

Αναγνώστης