True Lies

Δε05282012

Last update03:05:05 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενώπιον Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας

Ενώπιον Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας

Στην Ελλάδα ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου κυκλοφορούν ελεύθεροι και αυτό εκθέτει την χώρα διεθνώς και καθιστά τον Λαό  ανυπόληπτο και ανάξιο σεβασμού.

Κι ενώ εμείς ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους μήπως και αρθεί η ασυλία πολιτικών για αξιόποινες πράξεις, εκεί στο Βορρά έχουν ανοίξει βηματισμό εδώ και χρόνια.  Από την θεωρία κατευθείαν στην πράξη προχωρούν οι Ισλανδοί. Την Δευτέρα οδηγείται ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας και ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Γκέιρ Χάαρντε.

Όχι δεν κατηγορείται ούτε για μίζες, ούτε για σπατάλη δημοσίου χρήματος και άλλες «μεσογειακού» τύπου λουμπινιές. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται γιατί δεν ήταν προνοητικός σε σχέση με το μέλλον της χώρας του: για αμέλεια και παράβαση καθήκοντος, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποτρέψει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας το 2008, αυτό που οδήγησε στην κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Ισλανδίας, των Kaupthing, Landsbanki και Glitnir.

Παρά το γεγονός ότι ο Χάαρντε παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 –είναι το μόνο πρώην μέλος της κυβέρνησης που έχει προσαχθεί δικαστικά-,  αν τώρα κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες είναι πιθανόν να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη….

 

Το είδαμε ΕΔΩ