True Lies

Σα11122011

Last update10:30:47 πμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ Μέρκελ, Σαρκοζί… «Μην ξαναπατήσεις εδώ!»

Μέρκελ, Σαρκοζί… «Μην ξαναπατήσεις εδώ!»

Είναι κομψή η έκφραση αν πει κανείς ότι η Αγγέλα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί «έστειλαν τελεσίγραφο στον Γιώργο Παπανδρέου σε αυστηρό και κατηγορηματικό ύφος» -σε εκείνη τη δραματική συνάντηση στις Κάννες- ακόμη κι αν το περιεχόμενό του συνοψιζόταν στις λέξεις «παραιτήσου τώρα». Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη σύσκεψη της Πέμπτης δείχνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίστηκε ως persona non grata από τους ισχυρούς της Ευρώπης και άκουσε από τα χείλη της Γερμανίδας καγκελαρίου λέξεις, που ακούγοντάς τες, πραγματικά, θα έπρεπε να εύχεται να ανοίξει η γη να τον καταπιεί…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ είπε κοιτάζοντας στα μάτια τον κ. Παπανδρέου ότι η πρότασή του για το δημοψήφισμα είναι «σκ…ά»! Χρησιμοποίησε τη γερμανική λέξη «σάισε» (scheisse) και κατά τις ίδιες πηγές, οι «υψηλοί» συμμετέχοντες του είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ «και μην ξαναπατήσεις εδώ»! Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έδειξε να… ιδρώνει το αφτί του, ούτε να αισθάνεται τουλάχιστον αμήχανα, που κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να οδηγήσει τη χώρα του στο τελευταίο σκαλοπάτι εξευτελισμού κι ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν εξεπλάγη με όσα προσβλητικά άκουσε αλλά… εξεπλάγη μόνο με την έκπληξη όλων των υπολοίπων!

Τα απανωτά «χαστούκια» για την Ελλάδα με την ανεύθυνη και επικίνδυνη απόφαση του κ. Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα για την κύρωση της δανειακής σύμβασης μόλις είχαν αρχίσει. Στην κοινή δήλωσή τους Μέρκελ- Σαρκοζί διεμήνυσαν με σαφήνεια ότι «παγώνει» η εκταμίευση της 6ης δόσης κι ότι το ερώτημα για το δημοψήφισμα μπορεί να είναι μόνο το εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι:«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής απόφαση, γι’ αυτό και η 6η δόση θα δοθεί μόνο εάν τηρηθεί και εφαρμοστεί το σύνολο των αποφάσεων που ελήφθησαν την 27η Οκτωβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, η οποία είπε πως «ουσιαστικά το δημοψήφισμα, το οποίο πρέπει να γίνει το δυνατόν νωρίτερα, θα καταδείξει εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα του ευρώ», κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Σαρκοζί, έστειλε το δικό του αυστηρό μήνυμα: «Βρισκόμαστε σε μεγάλη αστάθεια. Θέλουμε οι Ελληνες φίλοι μας να είναι μαζί μας, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και του ευρώ, το οποίο κανείς δεν πρέπει να παραβεί. Δεν ζητήσαμε τίποτε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θέλουμε όμως να γνωρίζουμε πού πηγαίνουν τα χρήματα του Γερμανού, του Γάλλου, του Ευρωπαίου πολίτη».

Αναμφισβήτητα, ο Ελληνας πρωθυπουργός όχι μόνο πέρασε δύσκολες ώρες στις Κάννες και δέχθηκε εντονότατες πιέσεις αλλά οι «ισχυροί» Ευρωπαίοι ηγέτες, ουσιαστικά, του απαγόρευσαν νέα έξοδό του από τη χώρα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Ηταν θέμα λίγων λεπτών να αρχίσει να καταρρέει ο χάρτινος πύργος που είχε «χτίσει» ο κ. Παπανδρέου από την Τετάρτη, παραμονή της αναχώρησής του για τις Κάννες. Οτι δηλαδή συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και θα παραστεί στους G20 ως προσκεκλημένος: η αλήθεια ήταν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον έσυραν για να δώσει εξηγήσεις, απομόνωσαν την Ελλάδα από τη σύγκληση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αφού την έθεσαν εκτός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η ελληνική αντιπροσωπία όσο και οι Ελληνες δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν στις Κάννες κλίμα απομόνωσης, ενδεικτικό των διαθέσεων των εταίρων. Την ίδια στιγμή, μια νέα πληροφορία έλεγε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ ζήτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Το είδαμε στο NETWAR

 

Zeitgeist Movie

Η πρώτη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

Addendum

Η δεύτερη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

MOVING FORWARD

η τριτη ταινία του κινήματος zeitgeist

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Σ.Κούλογλου "Εξομολογηση ενός οικονομικού Δολοφονου"

Χρεοκρατια

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Αρη χατζηστεφάνου