Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papa(nd)riae(u) στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι.Πρόκειται για δέντρο αειθαλές που παραγει καρπούς όλο το έτος, το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν. Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (το παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις.
Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι). Η καταγωγή της παπαριάς είναι οι ΗΠΑ. Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου και των ευεργετικών αεροψεκασμών με chemtrials πλούσια σε βάριο αλουμίνιο και άλλα βαρέα μέταλλα η παπαριά ευδοκιμεί πλέον και στην Ελλάδα.Προκειμένου να μην χάσουμε τέτοιο κελεπούρι φυτό, το υπουργείο παιδείας έχει προσλάβει ειδικούς πανάκριβους συμβούλους, προκειμένου να καταρτίσουν το κατάλληλο πλανο, ώστε όλη η εκπαίδευση από εθνοκεντρική ντεμοντε να γίνει πλέον παπαροκεντρική! Μεταξύ άλλων ρυθμίσεων με το νομοσχέδιο που προωθεί καταργεί μεν το μαστερ στη γεωπονική σχολή, αλλά το αντικαθιστά με την εξιδείκευση στην παπαρολογία.
Εξειδικευμένοι παπαρολόγοι θα φροντίζουν από δω και πέρα το εθνικό φυτό ώστε να μην το λείψει τίποτε για να μπορεί να ανθίζει ανενόχλητο και να χαρίζει τους καρπούς του απλόχερα.
Η παπαριά και οι καρποί της θα αντικαταστήσουν την κουκουβάγια στα εκπαοδευτικά cd, που με τη σειρά τους θα αντικαταστήσουν τα σχολικά βιβλία, αλλά και σε όσα σχολικά βιβλία συνεχίσουν να υφίστανται.
Τα παπάρια οι παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, κι έχουν κατακτήσει τη θέση τους στην καθημερινή ζωή του λαού:
-Είτε ως απάντηση σε βαθυστόχαστο σχόλιο : «παπαριές ».
-Ως μεγάλη ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης είναι η προσφορά παπαριών: «Πάρε τα παπάρια μου ».
-Για οτιδήποτε τυγχάνει μέγιστης σημασίας από εμάς λέμε « στα παπάρια μου».
-Για άτομα που κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα, υπάρχει το «φάε ένα παπάρι» ή « τσίμπα ένα παπάρι».
-Σπανιότερα χρησιμοποιείται η μέτρηση παπαριών για ερευνητικούς λόγους « Μέτρησέ μου τα παπάρια».
Για αυτό το λόγο στην Ελλάδα οι Very Important Persons, όπως οι πολιτικοί, ορίζονται ως « παπάρες».
Το φυτό αυτό αναγνωρίζεται και τιμάται τόσο πολύ στη χώρα μας, ώστε κοσμεί όλα τα υπουργικά γραφεία, τις αίθουσες συσκέψεων, το προεδρικό μέγαρο και το ίδιο το πρωθυπουργικπό γραφείο.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα το δημοφιλές αυτό φυτό και οι καρποί του αποτελούν το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης, της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της δημοκρατίας που απολαμβάνουν οι πολίτες της χώρας!
Το είδαμε ΕΔΩ