True Lies

Πα05042012

Last update01:46:28 μμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ Η φιέστα Σαμαρά, στη Σπάρτη, πίσω από τις κάμερες!

Η φιέστα Σαμαρά, στη Σπάρτη, πίσω από τις κάμερες!

“ Με τηλεοπτικούς όρους και σκηνικό την ΟΝΝΕΔ η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά! ”Παρακολουθούσα από την πρώτη στιγμή το στήσιμο της φιέστας του Αντώνη Σαμαρά στη Σπάρτη. Μία εβδομάδα πριν την ομιλία του ήταν στη Σπάρτη οι ειδικοί που έστησαν σκηνοθετικά την εκδήλωση.Κερκίδα για την ΟΝΝΕΔ, κυκλική τοποθέτηση στα στελέχη, θέσεις σφήνες για τους Λάκωνες  ψηφοφόρους κ.λ.π. Ηχητικές εγκαταστάσεις, τηλεοπτικοί προβολείς,αυστηρός έλεγχος εισερχομένων κ.λ.π. Φυσικά την ημέρα της ομιλίας οι άνδρες ασφαλείας πολλές δεκάδες.Η Νομαρχιακή της ΝΔ με τηλέφωνα έχει ειδοποιήσει όλον τον κόσμο. Απόγευμα Πέμπτης 26 Απριλίου. Καταφθάνουν τα πρώτα λεωφορεία από την Καλαμάτα. Οι καλαματιανοί αφού κάνουν τη βόλτα τους στη Σπάρτη καταλήγουν στο κλειστό. Οι Σπαρτιάτες απελπιστικά λίγοι.

Σε λίγο καταφθάνουν ένα – ένα τα στελέχη της Ν.Δ. Με πραγματική υπέρβαση και μεγάλη ψυχή...η ΝΔ έχει καλέσει κοντά της ακόμα και όσους την πλήγωσαν... Εμφανίζεται η Αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη Ντία Τζανετέα και ο Δήμαρχος του «ευχαριστώ» στον "πράσινο" Λ. Γρηγοράκο, Σταύρος Αργειτάκος. Μάλιστα έχουν περίοπτη θέση ακριβώς μπροστά στον Σαμαρά και πρώτη γραμμή! Εκεί δηλαδή που έπρεπε να δικαιωματικά να κάθεται ο Φούρκας, ο Φαρλέκας και η Στέρπη.  Η ΝΔ έχει εξέχουσες θέσεις για "ανεξάρτητους" και διαγραμμένους"...

Δεν βλέπουμε τον Σωτήρη Βαχαβιώλο, δεν βλέπουμε τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Είναι όμως παρών ο Τάκης Σκανδαλάκης! Κι ενώ οι  Λάκωνες που βρέθηκαν στο "κλειστό" περιμένουν να δούν σε διακεκριμένη θέση  τελικά δεν μπορούν να διακρίνουν την Στέρπη ενώ η νεαρή Καρυτσιώτη, το δεύτερο νέο πρόσωπο του ψηφοδελτίου «πνίγηκε» απ’ ότι φαίνεται ανέμεσα στους βουλευτές.

Η ώρα περνά και μία ολόκληρη κερκίδα είναι κενή. Ακριβώς πίσω από τον Σαμάρα. Λίγο πριν την είσοδο του προέδρου από την βορεινή πύλη του «κλειστού» καταφθάνουν μέλη της ΟΝΝΕΔ από την Αθήνα. Τα 4 πούλμαν Stefanakis μεταφέρουν τους ΟΝΝΕΔίτες και κάποιες μοντέλες, απαραίτητους κομπάρσους για το σκηνικό της ΕΡΤ. Παίρνουν τις θέσεις τους πίσω απο τον πρόεδρο. Τα τοπικά ΜΜΕ απαγορεύεται να τραβήξουν βίντεο και φωτογραφίες παρα μόνον όταν αρχίσει η εκδήλωση. Οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι Λάκωνες της ΝΔ είναι στα σημεία που δεν φαίνονται στην κάμερα. Στην κερκίδα του γηπέδου, ανάκατα, Μεσσήνιοι και Λάκωνες.

Όσοι γνωρίζουν από συγκεντρώσεις στη Σπάρτη είναι προβληματισμένοι
. Όμως τα, εξ Αθηνών,  στελέχη της ΝΔ είναι ικανοποιημένα. Άλλωστε ο Σαμαράς έρχεται στη Σπάρτη για δύο λόγους. Ο ένας είναι για να συσπειρώσει τον κόσμο ώστε να μην χαθεί η μία έδρα και ο άλλος γιατί είναι περιοχή ασφαλείας κι ελεγχόμενη σε μια Περιφέρεια που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ηττήθηκε (Περιφερειακές).

Η παράσταση αρχίζει. Ο εκφωνητής θυμίζει στο κοινό τον όνομα του Εθνάρχη Καραμανλή και υποδέχεται τον Αντώνη Σαμαρά ως αυριανό Πρωθυπουργό. Ο Σαμαράς ανεβαίνει στο βήμα και χαιρετά την «λεβεντογέννα Σπάρτη». Η ομιλία του, με τηλεοπτικούς όρους και χρόνους, μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση. Σκληρή επίθεση κατά των κουκουλοφόρων των Ναζί ( εννοεί μάλλον τη Χρυσή Αυγή) την οποία δεν κατονομάζει. Η ήχος στην εκδήλωση κακός.

Τα σταθμευμένα πούλμαν έξω  από το «κλειστό» μέγα σφάλμα. Η προβολή της εκδήλωσης το προηγούμενο διάστημα κακή, απόδειξη ότι δεν τους ενδιέφερε η ουσία αλλά η εικόνα. Η Χρυσή Αυγή και ο Καμμένος ήταν το μόνιμο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των Νεοδημοκρατών. Πραγματικός φόβος.

Μετα απ' όλα αυτά θα ήταν ανόητο να καταμετρήσει κανείς τους πολίτες που βρέθηκαν στο κλειστό της Σπάρτης για να εκτιμήσει το πλήθος και να βγάλει συμπεράσματα.
Άλλωστε η ΝΔ δεν έστησε την εκδήλωση γι’ αυτό το λόγο αλλά για τις τηλεοπτικές ανάγκες του κόμματος.

Όμως επειδή ήμουν παρών και έχω παρακολουθήσει πολλές ανάλογες εκδηλώσεις στο κλειστό μπορώ να εκτιμήσω ότι μόλις το 50% των παρόντων πολιτών ήταν Λάκωνες ψηφοφόροι. Συνολικά στο «κλειστό» βρέθηκε ένα πολυσύνθετο ηλικιακά, ταξικά και γεωγραφικά ακροατήριο που δεν ξεπέρασε τα 1600 άτομα.

Ηλίας Μπόνος

ΠΗΓΗ NOTOS PRESS