Η αμφισβήτηση των Κ. Μαρκόπουλου, Χρ. Ζώη και Γ. Μανώλη, «βούτυρο στο ψωμί» των σχεδιασμών του Σαμαρά για το «Φιλευρωπαϊκό Κόμμα» - Ποιοι είναι οι άλλοι τρεις βουλευτές που είναι με το ένα πόδι έξω από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»
Γράφει ο Λουκιανός Κάλλιμπαν
Υποψίες για τεχνητή κρίση με απώτερο σκοπό την πολιτική απομόνωση του κ. Πάνου Καμμένου λόγω των αποκαλύψεων που έχει κάνει για την υπόθεση των CDS και την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου προκαλεί το αιφνίδιο «ρήγμα» που επιδιώκουν βουλευτές με (κρυφές και φανερές) σχέσεις τόσο με τη Ν.Δ., όσο και με το αποκαλούμενο σύστημα ΠΑΣΟΚ…
Σε θρίλερ με απρόβλεπτες εξελίξεις και πιθανές νέες αποκαλύψεις για υπόγειες διαδρομές στο παραπαίον πολιτικό σύστημα εξελίσσεται η εσωκομματική ένταση στο κόμμα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι τελευταίες εξελίξεις στοχεύουν τον πρόεδρο του κόμματος κ. Πάνο Καμμένο προσωπικώς διότι έχουν ενοχληθεί συγκεκριμένες οικογένειες που υποστήριξαν και υποστηρίζουν ομάδες συμφερόντων που επωφελούνται από την επιβολή της γερμανικής ηγεμονίας στην πολιτική ζωή του τόπου.
Δεν είναι τυχαίο ποιοι βουλευτές επιχειρούν να διασπάσουν τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» με προφανή σκοπό να επιστρέψουν στο «μαντρί», όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, αφού στη συγκεκριμένη συγκυρία η «Νέα Δημοκρατία» εισπράττει τα εύσημα των Ευρωπαίων για την αντιλαϊκή και παράφορα μνημονιακή πολιτική της. Ας δούμε ποιοι ανέλαβαν το ρόλο του αντάρτη και του αμφισβητία των επιλογών που κάνει ο κ. Καμμένος.
Ποιοι είναι οι «αντάρτες»
Πρώτος είναι ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεχάσει τις αντιρρήσεις που διετύπωνε σχετικώς με τις επιλογές του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και δεν απορρίπτει την ιδέα να επιστρέψει στα «πάτρια εδάφη». Άλλωστε πολιτικοί παρατηρητές επιμένουν ότι η συγκεκριμένη συγκυρία βολεύει για τέτοιου είδους «μετακινήσεις» εφ’ όσον συζητείται ο ανασχηματισμός και αναζητούνται πρόθυμοι για δύσκολες αποστολές ενώ εξυπηρετεί και το φιλί ζωής που δίνουν οι Γερμανοί στην κυβέρνηση με τις δηλώσεις στήριξης.
Ακολουθεί ο κ. Χρήστος Ζώης που δεν έχει κρύψει τα «φιλονεοδημοκρατικά» αισθήματά του σε ανεπίσημες συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής με άλλους βουλευτές και με δημοσιογράφους. Οι κύριοι Μαρκόπουλος και Ζώης φαίνεται μάλιστα πως έχουν συμφωνήσει να τηρήσουν κοινά επιχειρήματα όπως είναι η υποτιθέμενη αγωνία από την προσέγγιση του κ. Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην αντιμνημονιακή ρητορική, αλλά και στην πρόταση για την υιοθέτηση του δολλαρίου.
Από κοντά ακολουθεί ο πρώην γαλάζιος συνδικαλιστής κ. Γιάννης Μανώλης, ο οποίος κινείται επικοινωνιακά στον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε ο συνήθης αντίπαλός του σε τηλεοπτικά πάνελ κ. Άδωνις Γεωργιάδης λίγο πριν αποχωρήσει από τον «ΛΑ.Ο.Σ.». Στη Βουλή συζητείται ότι ο κ. Μανώλης υπερέβη τα εσκαμμένα όταν δήλωσε στην τηλεόραση ότι ο κ. Καμμένος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ανυπόγραφο non paper τον Μάιο. Ο πρώην συνδικαλιστής ισχυρίσθηκε ότι ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» θα έμπαινε στη συγκυβέρνηση αν γινόταν υπουργός Αμύνης και τον αποκάλεσε «λαγό».
Αυτή η ενέργεια προκάλεσε τη μήνη του κ. Καμμένου, ο οποίος ευχήθηκε «καλό ταξίδι» στον κ. Μανώλη από το Twitter ενώ προανήγγειλε και δικαστικές ενέργειες. Συζητείται έντονα ότι ο κ. Μανώλης θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα επιχειρήσουν να στηρίξουν επιλογές της κυβέρνησης ώστε να λάβει άφεση αμαρτιών από τον κ. Σαμαρά και να επιστρέψει στη Ν.Δ.
Τρία πρόσωπα ακόμα
Με το ένα πόδι εκτός των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» βρίσκονται επίσης οι βουλευτές κ.κ. Τέρενς Κουΐκ και Γιάννης Κουράκος, καθώς και η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα, οι οποίοι δεν συνυπέγραψαν τη δήλωση στήριξης προς τον κ. Καμμένο και δεν τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης για συνέδριο τον Απρίλιο.
Στο παρασκήνιο λέγεται ότι εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς το άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο κ. Μαρκόπουλος επανειλημμένως είχε εκφράσει τον σκεπτικισμό του σε ανεπίσημες συζητήσεις. Πέρα όμως από τα γεγονότα, οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός στον οποίο έχουν υποκύψει οι αμφισβητίες του κ. Καμμένου. Το αντάρτικο έρχεται… «γάντι» στους υπολογισμούς που κάνουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να διαμορφώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αλλάξει τα δεδομένα.
Το σχέδιο του επιτελείου Σαμαρά
Η πιθανή επιστροφή των κυρίων Μαρκόπουλου, Ζώη και Μανώλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιστροφή στο «μεσαίο» ή στον κεντροδεξιό χώρο αφού ως τώρα ο κ. Σαμαράς κατηγορείται ότι έχει σύρει δεξιότερα τη Ν.Δ. συγκριτικά με τους προκατόχους του, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή. Με το ξαναμοίρασμα της «τράπουλας» στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς με νέα δεδομένα σε ΠΑΣΟΚ και «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο πρωθυπουργός αναζητεί την ευκαιρία να στήσει στο «Φιλευρωπαϊκό Κόμμα» που θέλει να δημιουργήσει μαζί με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αυτό άλλωστε θα είναι το πρόσχημα να κλείσει η Ν.Δ., να πάψει κάθε συζήτηση για επιστροφή του κ. Καραμανλή, να φιμωθεί ο κ. Καμμένος και φυσικά να ξεχαστεί κάθε ενδεχόμενο δικαστικής έρευνας σχετικά με τα CDS ή τις ευθύνες των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικώς με τις συνθήκες και τον τρόπο υπό τον οποίο υπάχθηκε η χώρα στο Μνημόνιο και τη διεθνή κηδεμονία…
Το είδαμε ΕΔΩ