True Lies

Τρ05082012

Last update08:47:32 μμ

Back Home ΕΝΟΤΗΤΕΣ Άρθρα Αναγνωστών Μπεε...ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 (Προς τους έχοντες Πολιτική Συνείδηση)

Μπεε...ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 (Προς τους έχοντες Πολιτική Συνείδηση)

  • PDF

Επειδή βλέπω πολλούς γνωστούς και φίλους να εκφράζονται πολιτικά εδώ μέσα, κυρίως με τη στήριξη σε νέα κόμματα, θέλω να πω πως και εμένα μου αρέσουν οι νέες ιδέες (Δημιουργία Ξανά, Κόμμα Πειρατών) αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να χωρίζονται οι άνθρωποι που τα απαρτίζουν για μικρο/ψευτοδιαφορές, υποβοηθώντας έτσι τους μεγάλους καρχαρίες που έχουν το χρήμα και τα ΜΜΕ, αφού έτσι (έστω και άθελα τους) διασπούν τη μάζα σε καιρούς που η ενότητα είναι το μόνο που χρειάζεται η χώρα.

Και εγώ θέλω να τους δω να πρωταγωνιστούν μελλοντικά, καταλαβαίνω όμως πως τώρα ΔΕΝ είναι η ώρα τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Και επειδή οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον πρέπει, πιστεύω, να ψηφίσουμε έξυπνα.
Κριτήριο, λοιπόν, δεν πρέπει να είναι οι ανούσιες ιδεολογικά μικρο/ψευτοδιαφορές οι οποίες φαντάζουν πολυτέλεια σε καιρούς που απειλείται η εθνική μας κυριαρχία. Αν και είμαι κατά των δημοσκοπήσεων (και δεδομένου ότι αποδέχομαι την άσχημη πραγματικότητα πως τίποτα στην εκλογική διαδικασία δεν είναι δημοκρατικό ή δίκαιο) μπορούμε και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχουν προς όφελός μας.

 

Κριτήριο..... Ο ΣΚΟΠΟΣ.....και ως γνωστόν "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Για αυτό, προς επίτευξη ενός κοινού σκοπού της πλειοψηφίας που δεν είναι άλλος απο την αποκαθήλωση του...Π.Α.ΝΔ.Ο.Κ. θα πρέπει να στηρίξουμε κόμματα που δείχνουν ήδη μεγάλα και ικανά να γκρεμίσουν το δικομματισμό.

ΨΗΦΙΖΩ...ΜΕΘΟΔΙΚΑ
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ...Λευκό, Άκυρο
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ κόμματα που από τη (προ)γνωση που μου παρέχουν οι δημοσκοπήσεις ξέρω πως δεν θα πάρουν αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Εδώ πρέπει να πω πως είναι κρίμα που τα τρία κόμματα που δείχνουν να μαζεύουν την πλειοψηφία (ΚΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν συνεργάστηκαν. Ωστόσο δεν είναι τυχαίο πως μετά την κρυφή δημοσκόπηση άρχισαν να βγαίνουν σενάρια συνεργασίας. Μακάρι να μπορούσαμε να συναποφασίσουμε εμείς για αυτούς αλλά, έστω και έτσι, δεν νομίζω πως για την επίτευξη του ΣΤΟΧΟΥ και την εξυπηρέτηση του ΑΠΩΤΕΡΟΥ ΣΚΟΠΟΥ υπάρχει πιο ΣΟΦΗ επιλογή από το να στηρίξετε ένα από αυτά τα 3 κόμματα. Και αν θέλουμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερα, (εφ' όσον καταλαβαίνετε πως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία τι...."μάρκα" είναι το μέσον που θα μας πάει στο προορισμό μας) μπορούμε να το περιορίσουμε στα δύο κόμματα που απορροφούν τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΝΔ.ΟΚ. Αυτή είναι η τοποθέτησ'η μου.

Κάποτε ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ...
Τώρα ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ ή Ανεξάτητους Έλληνες.

Προσώπικα δεν πιστεύω στη....Πολίτικη και στην επίλυση των προβλημάτων μέσω αυτής. Όλα μου μοιάζουν Στημένο Παιχνίδι. Ούτε δίνω συγχωροχάρτι στους Τσίπρες και τους Καμμένους. Δεν πιστεύω σε κανέναν. Δεν θα μου έκανε εντύπωση όλα να είναι ένα μεγάλο φιάσκο και  αρχίσουν όλοι τις...κωλοτούμπες αύριο. Δεν μιλώ για λύση. Μιλώ για αυτο το..."ότι καλύτερο δυνάμαι να κάνω" πράγμα. Μιλώ για αυτή τη σταγόνα αισιοδοξιας ή ελπίδας που όλοι ανάζητούμε σε αυτή την ξηρή έρημο που μας έχουν ρίξει. Χρόνο για να λύσουμε τις όποιες ίδεολογικές διαφορές θα έχουμε. Αν όμως οι δοσίλογοι εκλεγούν και πάλι, τότε..."ΑΡΙΣΤΕΡΑ" και "ΔΕΞΙΑ" θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.
Αν έχω κάτι που ακόμα δεν μου το έχουν στερήσει είναι ο νους (η ικανότητα να σκέφτομαι) και ο λόγος.
Ε λοιπόν κατόπιν σκέψεως αυτά ένιωθα πως είχα να πώ.

Ο νοών νοείτω.

ΨΗΦΙΣΤΕ-ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ-ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ!

Λαμπρος Γ.-Αναγνωστης