True Lies

Πα05042012

Last update01:46:28 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι τράπεζες της Δανίας την απέλυσαν...

Οι τράπεζες της Δανίας την απέλυσαν...

Την αρχή έκανε η μονάδα στεγαστικών δανείων της Danske Bank, η Realkredit Danmark, που έληξε σχεδόν από την αρχή του έτους, το συμβόλαιό της με τη Moody’s και μετά η Nykredit A/s, το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα στεγαστικών δανείων της Δανίας, που έληξε το συμβόλαιό της με τη Moody’s στις 13 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, και η Jyske Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη της Δανίας, προσπαθεί να σπάσει το συμβόλαιο συνεργασίας της με τη Moody’s!

Το πιο εντυπωσιακό σε αυτήν την είδηση είναι η άποψη που εξέφρασε ο κύριος Steen Nygaard, υψηλόβαθμο στέλεχος της Jyske Bank, ο οποίος δήλωσε στο "Bloomberg", ότι πέραν των διαβεβαιώσεων που έλαβαν από τους πελάτες τους ότι "δεν έχει σημασία τι λένε οι οίκοι αξιολόγησης" και τα τραπεζικά στελέχη αλλά και οι επενδυτές εκτιμούν πως πλέον οι οίκοι "έχουν περάσει τα όρια της δικαιοσύνης, τα θεμελιώδη στοιχεία πλέον δεν μας επιτρέπουν να ακολουθούμε τους ισχυρισμούς της Moody’s"!

Και μάλιστα έφερε το παράδειγμα της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών ομολόγων της Δανίας. Τον περασμένο Ιούνιο η Moody’s άσκησε κριτική κατά της συγκεκριμένης αγοράς, της τρίτης μεγαλύτερης αγοράς στεγαστικών ομολόγων παγκοσμίως μετά από αυτή των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Από τότε και μέχρι σήμερα όμως ο δείκτης των ενυπόθηκων ομολόγων της Δανίας έχει σημειώσει άνοδο 6,3% και διαμορφώνεται σε επίπεδο-ρεκόρ!!!

ΠΗΓΗ WALLNEWS