True Lies

Σα01282012

Last update01:25:09 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ H 84χρονη-σύμβολο των Αμερικανών αγανακτισμένων

H 84χρονη-σύμβολο των Αμερικανών αγανακτισμένων

Η 84χρονη Ντόρλι Ρέινι, που κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του κινήματος «Καταλάβετε το Σιάτλ» την περασμένη Τρίτη δέχτηκε επίθεση με σπρέι πιπεριού από την αστυνομία, αναδεικνύεται ως το πρόσωπο – σύμβολο των Αμερικανών «Αγανακτισμένων».

Ακτιβίστρια από τη δεκαετία του '60 και υποψήφια για δήμαρχος του Σιάτλ το 2009, η Ρέινι είχε αποφασίσει πριν από λίγο καιρό να πάψει να αγωνίζεται για τα κοινά, λέγοντας: «Είμαι ηλικιωμένη πλέον και πρέπει να μάθω να ζω ως ηλικιωμένη: να μένω στο σπίτι, να παρακολουθώ τηλεόραση και να μην κάνω τίποτα άλλο». Ωστόσο, η συμμετοχή της στις πρόσφατες διαδηλώσεις του κινήματος έδειξε ότι η απόφασή της δεν ήταν οριστική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Post-Intelligencer, την Τρίτη οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να διακόψουν την πορεία των «Αγανακτισμένων» που είχε ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο της πόλης με κατεύθυνση το Γουέστειλ Παρκ, προβαίνοντας, μεταξύ άλλων, σε χρήση σπρέι πιπεριού για να διασκορπίσουν το πλήθος των διαδηλωτών. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, το εν λόγω «όπλο» έστρεψαν όχι μόνο ενάντια στην 84χρονη Ρέινι, αλλά και κατά μιας 19χρονης εγκύου. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη πληροφορία αρνείται να επιβεβαιώσει η αστυνομία.

«Σπρέι πιπεριού ρίχνουμε μόνο σε όσους είτε παραβαίνουν τη νομοθεσία είτε επιτίθενται στα σώματα ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Σιάτλ, Τζεφ Κάπελ.

Πάντως, η συγκεκριμένη μέθοδος καταστολής των διαδηλωτών έχει υιοθετηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των «Αγανακτισμένων» της Αμερικής στους τελευταίους δύο μήνες.
ΠΗΓΗ

 

Zeitgeist Movie

Η πρώτη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

Addendum

Η δεύτερη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

MOVING FORWARD

η τριτη ταινία του κινήματος zeitgeist

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Σ.Κούλογλου "Εξομολογηση ενός οικονομικού Δολοφονου"

Χρεοκρατια

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Αρη χατζηστεφάνου