True Lies

Τρ11222011

Last update05:15:37 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΠΑ: Oι αγανακτισμενοι της Νεας Υόρκης πολιορκούν βίλες μεγιστάνων

ΗΠΑ: Oι αγανακτισμενοι της Νεας Υόρκης πολιορκούν βίλες μεγιστάνων

Εναντίον των εκατομμυριούχων στρέφονται οι Αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης, οι οποίοι χθες μεταφέρθηκαν από τη Γουόλ Στριτ στις πολυτελείς οικίες των μεγιστάνων στην πόλη κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Χθες το απόγευμα εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία έξω από τα σπίτια πλουσίων στη Νέα Υόρκη, όπως του Τζέιμι Ντίμον της JP Morgan Chase, του δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Κοχ, του τραπεζίτη Χάουαρντ Μιλστάιν, του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ και του "βασιλιά" των hedge funds Tζον Πόλσον.

 

Με την πορεία "Millionaires March" οι Αγανακτισμένοι Νεοϋορκέζοι ζητούν τη συνέχιση της ισχύος του "φόρου των εκατομμυριούχων", που λήγει στο τέλος του 2011. "Το 99% των κατοίκων της Νέας Υόρκης θα υποφέρουν από τη λήξη του φόρου αυτού έτσι ώστε το 1% που ήδη ζουν σε απόλυτη πολυτέλεια να μπορέσουν να βάλουν περισσότερο χρήμα στις τσέπες τους" δήλωσε ένας από τους διοργανωτές, ο Νταγκ Φόραντ.

Τη Δευτέρα, καθώς ο υδράργυρος άρχισε να πέφτει, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήλωσε ότι θα αφήσει τους διαδηλωτές να παραμείνουν στο πάρκο Ζουκότι, ωστόσο προέβλεψε ότι η αλλαγή του καιρού θα μειώσει τις κινητοποιήσεις.

Πάντως οι διοργανωτές της "Κατάληψης στη Γουόλ Στριτ" έχουν ήδη φροντίσει να προμηθεύσουν τους κατασκηνωτές με ρούχα, κουβέρτες, γάντια και σκουφιά για το κρύο.

Οι αστέρες της χιπ χοπ Ράσελ Σίμονς και Κέινι Ουέστ ένωσαν το απόγευμα της Δευτέρας τις φωνές τους μετά μουσικής με τους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των συνδικάτων, ενώ στο πάρκο έχουν παρευρεθεί μεταξύ άλλων διασημοτήτων η Σούζαν Σάραντον και ο Μαρκ Ράφαλο.

Εν τω μεταξύ στη Βοστόνη οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν την Τρίτη σε συλλήψεις 100 περίπου διαδηλωτών, διαλύοντας διαδήλωση κατά της Γουόλ Στριτ η οποία διοργανώθηκε κατά το νεοϋορκέζικο πρότυπο.

Σύμφωνα με την "Boston Globe", η αστυνομία ζήτησε από τους διαδηλωτές, που είχαν καταλάβει πλατεία της πόλης, να διαλυθούν και όταν εκείνοι αρνήθηκαν τους έσυραν στο έδαφος πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους απομακρύνουν. Στο Σικάγο χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων δάσκαλοι και θρησκευτικοί ηγέτες, πραγματοποίησαν πορεία ζητώντας τη φορολόγηση των πλουσίων και εκφράζοντας την οργή τους για την αυξανόμενη ανεργία.

ΖΥΡΙΧΗ

Κάλεσμα από Ελβετούς ακτιβιστές

Διαδήλωση στα πρότυπα του κινήματος "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" διοργανώνουν πολιτικοί ακτιβιστές στην Ελβετία. Πάνω από 1.000 χρήστες έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση στο Facebook για "Κατάληψη της Παράντεπλατς" στη Ζυρίχη, νευραλγικό κέντρο της ελβετικής οικονομίας, όπου βρίσκονται οι έδρες των UBS και Credit Suisse. Εν τω μεταξύ περίπου 150 Ευρωπαίοι "αγανακτισμένοι", από τους οποίους εμπνεύστηκαν οι Νεοϋορκέζοι "καταληψίες", έχουν κατασκηνώσει σε κεντρικό πάρκο των Βρυξελλών και προγραμματίζουν διαδηλώσεις κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (23 Οκτωβρίου).
Το είδαμε ΕΔΩ

Zeitgeist Movie

Η πρώτη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

Addendum

Η δεύτερη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

MOVING FORWARD

η τριτη ταινία του κινήματος zeitgeist

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Σ.Κούλογλου "Εξομολογηση ενός οικονομικού Δολοφονου"

Χρεοκρατια

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Αρη χατζηστεφάνου