True Lies

Κυ04292012

Last update09:17:05 μμ

Back ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Επάγγελμα πολυσουγιάς

Επάγγελμα πολυσουγιάς

  • PDF

Η επιλογή καριέρας, αποτελούσε πάντοτε, μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις στη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Οι οικογενειακές και οι κοινωνικές πιέσεις, το στάτους κβο, οι προσωπικές φιλοδοξίες, τα πεδία ενδιαφέροντος, αλλά και η οικονομική ασφάλεια, είναι μερικοί από τους παράγοντες που μας επηρεάζουν.

Ο μέσος άνθρωπος, καλείται αφού τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να διαλέξει το βασικό μονοπάτι που επιθυμεί να ακολουθήσει. Δεν είναι όμως λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων, που για κάποιους από τους προαναφερθέντες λόγους, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιλογής.

Κάπως έτσι, εξελίχθηκε το επάγγελμα του πολιτικού στην Ελλάδα. Ένας Έλληνας πολιτικός, μπορεί να έχει πτυχίο φαρμακευτικής, αλλά να διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή Υπουργός Ναυτιλίας. Μπορεί να είναι δικηγόρος και να διατελέσει Υπουργός Υγείας ή Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Με άλλα λόγια ένας πολιτικός, είναι ταυτόχρονα: Διπλωμάτης, Νομικός, Γιατρός, Στρατιωτικός, Τεχνολόγος μηχανικός, Περιβαλλοντολόγος, Μάνατζερ, Εκπαιδευτικός, Πολιτικός επιστήμων, Κοινωνιολόγος και κάτοικος Μακεδονίας και Θράκης. Ταυτόχρονα εννοείται (εδώ είναι ταυτόχρονα όλα τα άλλα αυτό σας πείραξε).

Στο ίδιο πάντα κλίμα, ορκίστηκαν σήμερα οι νέοι Υπουργοί, υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου (πολιτικός μηχανικός), ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης (σωστή επιλογή, αλλά μην ξεχνάμε ποια ήταν πριν Υπουργός Παιδείας), και οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Δικηγόρος) και Ελευθέριος Οικονόμου (μπάτσος), υπουργός και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ