True Lies

Σα01212012

Last update02:14:27 μμ

Back ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ - ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ - ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • PDF

Η σημερινή πολιτική κατάσταση είναι ρευστή , αλλά θα διακινδυνεύσω μερικές προβλέψεις από μερικές ενδείξεις σχετικά με μελλοντικά γεγονότα.

1. Η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας διαφέρει ελάχιστα από την προηγούμενη σε στελέχωση και μάλλον είναι κυβέρνηση μαιμού συνεργασίας.

2. Ο κος Παπαδήμος στην πρώτη του συνέντευξη απέφυγε να αναφερθεί στο χρόνο διενέργειας εκλογών.
3. Ο κος Αβραμόπουλος που θα μπορούσε μελλοντικά να αντικαταστήσει τον κο Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος εστάλη άνευ αξιώματος και βουλευτικής ιδιότητας στην κυβέρνηση συνεργασίας.

4. Ο κος Βενιζέλος που θα μπορούσε μελλοντικά να αντικαταστήσει τον κο Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διατηρήθηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

5
. Η κα Βάσω Παπανδρέου που φώναζε πρόσφατα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και που λόγω αντικειμένου σπουδών και εμπειρίας θα μπορούσε να μετέχει σ΄αυτήν έμεινε βολικά εκτός αυτής.

6. Στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μετέχει το ΛΑΟΣ και όχι το κόμμα της κας Μπακογιάννη που συνεχώς φώναζε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Αρχίζω την ανάλυση των παραπάνω με την διαπίστωση ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ψευδεπίγραφη.

 

Η σύνθεση της ουσιαστικά, ποιοτικά και ποσοτικά παραπέμπει στην προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Οι ελαφρές διαφοροποιήσεις στη σύνθεση δεν αλλάζουν την ουσία της πολιτικής της που είναι προαποφασισμένη: το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Επιπλέον η κυβέρνηση αυτή έχει παράνομη και αντισυνταγματική σύνθεση αν πρόκειται για προβλεπόμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση για να οδηγήσει τελικά τον τόπο σε εκλογές. Δεν αποκαλέσθηκε τυχαία μεταβατική.

Αλλά μεταβατική σε τι ?

Απαντώ παρακινδυνευμένα:
Σε κυβέρνηση ενός κόμματος που θα προκύψει μετεκλογικά ή προεκλογικά από δυσαρεστημένα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με μαιντανό για πολιτική μυρωδιά και θέσεις από το ΛΑΟΣ.

Η ιστορία θα δείξει αν έχω δίκιο.

Η δεύτερη παρατήρηση δείχνει ότι μάλλον οι εκλογές θα γίνουν εσπευσμένα σε περιβάλλον κρίσης ή στο τέλος της θητείας της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Η διαπραγμάτευση για το χρόνο διενέργειας εκλογών έγινε παρασκηνιακά μεταξύ κου Παπαδήμου και κου Παπανδρέου και ο κος Σαμαράς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν θα τηρηθεί η προφορική συμφωνία να γίνουν εκλογές τον Φεβρουάριο του 2012, ούτε και μπορεί να τις επιβάλλει.Ο κος Σαμαράς πήρε σχετικά τα μέτρα του φροντίζοντας η ΝΔ να διατηρήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέχοντας με εξωκοινοβουλευτικούς (?) στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.


Παράλληλα η συμμετοχή του κου Αβραμόπουλου σ' αυτήν αφενός τον φθείρει προσωπικά πολιτικά και δεύτερο τον αποδυναμώνει προσωρινά από τη δυνατότητα να απειλήσει τη θέση του κου Σαμαρά με κομματικές διαδικασίες στο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κος Αβραμόπουλος έχει περάσει στο παρελθόν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από το υπουργείο Εξωτερικών και μπορεί να δραστηριοποιήσει πυρήνες της ΝΔ στο στράτευμα.

Αν δεν σας θυμίζει κάτι αυτό μελετήστε την Ελληνική ιστορία για τους πιθανούς κινδύνους τέτοιων εγχειρήματων με έμφαση μεταξύ 6.3.1936 και 25.4 1936 που οδήγησαν με φοβερά ανάλογες ιστορικές ομοιότητες στη δικτατορία του Μεταξά τον Αύγουστο του 1936.

Η παραμονή του κου Βενιζέλου στη θέση του υπουργού έγινε για να πιστωθεί το ΠΑΣΟΚ την επιτυχία του PSI (αν συμβεί) και για να εμποδισθεί η αναρρίχηση του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ποιός θα ψήφιζε αρχηγό του κάποιον που πήρε τόσο αντιδημοφιλή οικονομικά μέτρα?

Η κα Βάσω Παπανδρέου παρέμεινε εκτός κυβένησης για να διατηρήσει το παλιό ΠΑΣΟΚ αυτόνομο μερίδιο και παρουσία στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Οι γυναίκες πολιτικοί είναι επικίνδυνες για το Ελληνικό πολιτικό σύστημα γιατί γνωρίζουν να συμβιβάζονται καλύτερα και θεωρούνται (αβάσιμα) ως εύκολες αντίπαλοι.
Αυτό θα φανεί καλύτερα στο μέλλον με δεδομένο ότι η ποσοτική σύνθεση ανδρών- γυναικών στην Ελλάδα είναι υπέρ των γυναικών που σήμερα αποτελούν και την πλειονότητα των ανέργων πολιτών αυτής της χώρας.


Τέλος η κα Μπακογιάννη παρέμεινε εκτός κυβέρνησης συνεργασίας γιατί δεν την ήθελαν ούτε ο κος Σαμαράς ούτε ο κος Καρατζαφέρης ,που θα απειλούνταν αν την έβλεπαν δίπλα στα στελέχη τους με δεδομένο ότι όλοι οι βουλευτές της έχουν αποσκιρτήσει από άλλο κόμμα χωρίς να παραιτηθούν.


Επιπλέον την βολεύει και την ίδια να μην γίνουν τώρα εκλογές καθώς κινδυνεύει να μην μπει στη βουλή με δεδομένες τις πρόσφατες σφυγμομετρήσεις.
Έχει υιοθετήσει ως πολιτική πρακτική να περιμένει και να στελεχώνει το κόμμα της και με άλλα δυσαρεστημένα στελέχη που θα αποσκιρτήσουν ως αντίδραση στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω θα πρέπει να μην μας αιφνιδιάσει αν η κυβέρνηση συνεργασίας δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αυτή την Κυριακή ή αν οι ψήφοι που θα πάρει είναι λιγότεροι από το άθροισμα των βουλευτών ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑΟΣ.


Αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης θα κληθούν με βάση τις συνταγματικές διαδικασίες τα υπόλοιπα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση, αρχίζοντας από τη ΝΔ με πιθανό αποτέλεσμα τη συνεργασία που ξαναείδαμε το 1989 (ΝΔ-ΚΚΕ) ή τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον κο Παπαδήμο και σύνθεση την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα για υπηρεσιακή κυβέρνηση με προεκλογικό σκοπό και σύντομο χρονικό ορίζοντα.


Υπάρχει και η δυνατή επιλογή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές χρεώνοντας τις στη ΝΔ και προσωπικά στο κο Σαμαρά και με φόβητρο προς τους εκλογείς ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει λόγω της μη καταβολής της 6ης δόσης.Αυτή η επιλογή είναι πολιτικά ριψοκίνδυνη και ελπίζω να μην χρησιμοποιηθεί.Θα αιφνιδιάσει τις αγορές και την Ευρώπη, θα καταποντίσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ , αλλά μάλλον δεν θα ενισχύσει αντίστοιχα τη ΝΔ αλλά θα διευκολύνει την πολυδιάσπαση των ψηφοφόρων σε μικρά και ακραία κόμματα.Σε περίπτωση που η μεταβατική κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης την Κυριακή είναι σίγουρο ότι ως μέλημα της θα είναι να εφαρμόσει και να ψηφίσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα και να υπογράψει την δανειακή σύμβαση.


Η μεταβατική κυβέρνηση θα δέχεται συχνή και θεατρινίστικη κριτική από τη ΝΔ και άπλετη στήριξη και ανοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επιπλέον θα προσπαθήσει στα πλαίσια του εφικτού να καθυστερήσει την εφαρμογή του PSI και να επιδιώξει τη μείωση του χρέους με εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να ικανοποιήσει την άρχουσα τάξη της Ελλάδας και τους επιχειρηματίες, αλλά θα θέσει σε κίνδυνο τα πολυάριθμα οικονομικά συμφέροντα της μεσαίας τάξης και θα εξοργίσει σαν πολιτική τους ανέργους και τους μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


Όλοι αυτοί αναζητούν ήδη νέο πολιτικό φορέα να τους εκφράσει και να τους εκπροσωπήσει.
Και στο σημερινό περιβάλλον αυτός ο φορέας θα δημιουργηθεί , θα εξαπλωθεί και θα λειτουργήσει με χρήση των μη ελεγχόμενων από το πολιτικό σύστημα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εναλλακτικών δικτύων ενημέρωσης και ειδήσεων.


Γι' αυτό μην έχετε αμφιβολίες ότι θα έχουμε σύντομα ενδιαφέρουσες εξελίξεις που κανείς δεν περιμένει.
Ελπίζω μόνο οι εξελίξεις να είναι ευχάριστες για τη χώρα και τους πολίτες της.
Στη σημερινή εποχή η εναλλακτική ενημέρωση είναι χρήσιμη και δωρεάν.


Οι πολίτες δικαιούνται να είναι σωστά ενημερωμένοι, νηφάλιοι και η φωνή τους πρέπει να ακούγεται και ηλεκτρονικά.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε τους προβληματισμούς μου και θα επιθυμούσα να σχολιάσετε το άρθρο και να το διαδώσετε, αν το θεωρείτε χρήσιμο.

SON OFEON

Πηγή:RAMNOUSIA

Zeitgeist Movie

Η πρώτη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

Addendum

Η δεύτερη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

MOVING FORWARD

η τριτη ταινία του κινήματος zeitgeist

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Σ.Κούλογλου "Εξομολογηση ενός οικονομικού Δολοφονου"

Χρεοκρατια

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Αρη χατζηστεφάνου