True Lies

Πε12292011

Last update03:34:33 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το χρέος των Η.Π.Α. σε μία οπτική προσέγγιση

Το χρέος των Η.Π.Α. σε μία οπτική προσέγγιση

Συχνά ακούμε στη χώρα μας τις φράσεις "βιώσιμο χρέος", "προοπτική αποπληρωμής του χρέους" και άλλες τέτοιες γλαφυρές οικονομο-τεχνικές φράσεις , χωρίς να έχουμε διαίσθηση για τι ποσά μιλάμε και τι "αντιπροσωπεύουν" αυτά τα ποσά για τον καθένα μας ατομικά...Τα "μάτια" όλου του πλανήτη είναι στραμένα επάνω μας,προφανώς γιατί αν η χώρα μας καταρεύσει θα καταρεύσουν σαν ντόμινο συγχρόνως κι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη. Γιατί; Ας δούμε τον λόγο που οι Η.Π.Α. ασκούν ανοικτά πιέσεις πλέον προς την Ε.Ε. , σχετικά με την αντιμετώπιση του χρέους της Ελλάδας και των άλλων μικρών Ευρωπαικών χωρών του νότου, σε ενα οπτικό διάγραμμα που όντως λύνει πολλές απορίες περί βιωσιμότητας χρεών...Ας δούμε το χρέος της Αμερικής και θα καταλάβουμε γιατί για όλα τα παρακάτω , προλογίσαμε με αυτο το σκεπτικό...

ΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Αναρρωτηθήκαμε ποτέ , πως μοιάζει ένα χρέος 114.5 τρισσεκατομυρίων; Πατείστε πάνω στις εικόνες για μεγένθυση:

ΕΚΑΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η.Π.Α.-Το πλέον γνωστό και πιο πολύ παραχαραγμένο νόμισμα του κόσμου, κινεί ολόκληρο τον κόσμο...


 

10.000 δολλάρια Η.Π.Α., αρκετά για καλές διακοπές η να αγοράσουμε ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο


 

1 εκατομύριο δολλάρια , δεν είναι τόσα να γεμίζουν μια φορτωτική παλλέτα , αλλά αρκετά.Αντιπροσωπεύουν 92 χρόνια εργασίας ενος πολίτη ανεπτυγμένης χώρας


 

100 εκατομύρια δολλάρια...Πάρα πολλά χρήματα για τον καθένα μας.Το ποσό αυτό γεμίζει  ακριβώς μια στρατιωτική φορτωτική παλέτα (κλικ στην εικόνα)


 

Ενα δισεκατομύριο δολλάρια: Τόσα πολλά, που ακόμα και απο τράπεζα να τα κλέβαμε δεν θα μπορούσαμε να τα μεταφέρουμε... (κλικ στην εικόνα)


 

Ενα ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ δολλάρια: Οταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ μιλούσε για εσωτερικό χρέος 1,7 τρισεκατομυρίων, το παρακάτω απεικονίζει, οτι δανείστηκε η Αμερικανική κυβέρνηση μόνη της για να λειτουργήσει...Οι φορτωτικές παλέτες που θα δείτε αν πατήσετε την φωτο ειναι διπλές (η μια πάνω στην άλλη).Αν ενας ανθρωπος ξοδευε ενα εκατομυριο δολλάρια κάθε μέρα απο την ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός μέχρι σήμερα, δεν θα είχε καν ξοδέψει όλα οσα βλέπετε στη φωτογραφία παρά μονο 700 δις.Τόσα χρειάστηκαν σαν βοήθεια οι Αμερικανικές τράπεζες που πτώχευσαν μετα την οικονομικη κρίση του 2008: (κλικ στην εικόνα)

 

 

Μια άλλη επεικόνιση του ίδιου ποσού για να καταλάβετε το μέγεθος του ενός τρισεκατομυρίου δολλαρίων (σε σχέση με ενα BOEING-747 και 2 γήπεδα ποδοσφαίρου)-κλικ στην εικόνα

 

 

15 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ: Εκτός και αν η Αμερικανική κυβέρνηση εξοφλήσει αυτό το χρέος,πράγμα απίθανο, αυτό είναι το μέγεθος του χρέους που θα εχουν μεχρι τα Χριστούγεννα του 2011.Το άγαλμα της Ελευθερίας ,φαίνεται να ανησυχεί,γιατί το χρέος των ΗΠΑ, περνά το 20% του παγκόσμιου μικτού ακαθαριστου προιόντος (World gross Domestic Product).To 2011 , το εθνικό χρέος των ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 100% του παγκόσμιου μικτού ακαθαριστου προιόντος (World gross Domestic Product) και θα πορευτεί ριψοκίνδυνα στο 100%  ΣΥΝ το χρέος των Ευρωπαικών χωρών του νότου που τελούν υπο χρεοκοία (P.I.I.G.S.).. (κλικ στην εικόνα)


 

114,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ: Tόσες είναι η μη πληρωμένες υποχρεώσεις των Η.Π.Α. γενικά.Στο διάγραμμα θα δείτε τον ουρανοξύστη με φορτωτικές παλέτες  για το ποσό των 114,5 τρις δολλαρίων, σε σχέση με τα ποσά απο τις προηγούμενες διαφάνειες. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει τις υποχρεώσεις των Η.Π.Α, που γνωρίζει οτι δεν εχει να πληρώσει για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική ασφάλιση, στρατιωτικές συντάξεις, μισθούς δημοσίου κλπ. Αν κάποιος ζει στις ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζει οτι το ποσό της παρακάτω φωτογραφίας αντικαθρεφτίζει επίσης, το σύνολο του χρέους, όλων των πιστωτικών καρτών των Αμερικανών και πρέπει να απο-πληρωθεί ΚΑΠΟΥ... (κλικ στην εικόνα)

 

ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ

ΠΗΓΕΣ: FEDERAL RESERVE & U.S. OFFICIAL NATIONAL DEBT CLOCK

 

 

 

 

 

 

 

Zeitgeist Movie

Η πρώτη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

Addendum

Η δεύτερη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

MOVING FORWARD

η τριτη ταινία του κινήματος zeitgeist

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Σ.Κούλογλου "Εξομολογηση ενός οικονομικού Δολοφονου"

Χρεοκρατια

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Αρη χατζηστεφάνου